Van draf naar 'Draf' met Charlotte Dujardin • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Van draf naar ‘Draf’ met Charlotte Dujardin

Foto: ©Rinaldo de Craen - www.arnd.nl

De draf van een paard is de gang waarin je als ruiter nog veel dingen kunt verbeteren met de juiste training. Wanneer je je paard leert meer van achteruit te gaan bewegen en zijn gewicht meer naar zijn achterhand te verplaatsen, dan kun je van een simpele draf een spectaculaire draf maken

Stap en galop

“Wanneer je een paard koopt let dan goed op de stap en de galop”, luidt de tip van Dujardin. “De stap en de galop kun je met goede training nog wel iets verbeteren, maar die kun je niet veranderen zoals de draf van een paard. Die kun je echt van een gewoon simpel drafje transformeren naar een geweldige draf.”

Juiste training

Met de juiste training, waarin je zorgt dat je paard zichzelf netjes leert dragen en goed op de hulpen leert reageren, kun je enorm veel verschil maken in hoe je paard draaft. “Een paard dat heel normaal kan draven kun je veranderen in een paard dat heel speciaal kan draven en zo kun je een normaal paard er heel spectaculair uit laten zien.”

Dujardin demonstreert in onderstaande video hoe ze van ‘simpel’ naar bijzonder gaat met de schimmel en neemt ook nog even de tijd om uit te leggen dat je je geen zorgen hoeft te maken als je een niet zo heel mooi paard hebt, omdat zij zelf ook paarden heeft, die in het begin niet mooi waren.

Bron: Dressagehub

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook