Broer en zus Werndl over jeugdzonden, rituelen en twijfels • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Broer en zus Werndl over jeugdzonden, rituelen en twijfels

Jessica von Bredow-Werndl hier met Unee BB (v. Gribaldi) Foto: www.arnd.nl

Jessica von Bredow-Werndl behoort al iets langer bij de Duitse top en inmiddels is ook haar broer Benjamin Werndl opgenomen in het Duitse Olympiadekader. De thuisbasis van broer en zus Werndl is Aubenhausen waar ze allebei zijn opgegroeid en destijds ook zijn begonnen bij de jeugd.

Hoewel Jessica afgelopen weekend zelfs de Duitse titel won in de Grand Prix Special met Dalera en daarmee Isabell Werth naar de zilveren positie verwees, heeft de amazone niet altijd geloofd dat ze dat zou gaan redden.

Aubenhausen Night

In het interview met Carsten Sostmeier vertellen de twee over de tijd dat ze jong waren en er in Aubenhausen gefeest werd. “Jij had iedere weekend wel een ‘Aubenhausen Night”, aldus Jessica tegen haar broer, die vervolgens zegt niet alles meer te weten wat er destijds allemaal gebeurd is, maar zich nog wel herinnert feesten te organiseren voor zo’n tweehonderd man.

Twijfels

Daarnaast vertelt Jessica over de moeilijke tijd tussen haar succes bij de jeugd en het vinden van de aansluiting bij de senioren. “Ik heb een tijd getwijfeld of ik nog wel wilde blijven rijden”, aldus Jessica. “En we hebben ons ook echt afgevraagd of we wel goed genoeg waren allebei.”

Steun

De twee zijn elkaars steun en toeverlaat en kunnen ook altijd op elkaars steun rekenen met trainen. “We kunnen het echt goed met elkaar vinden en we kunnen elkaar ook goed helpen met rijden”, aldus broer en zus. “Natuurlijk zijn we het wel eens oneens, maar dat is snel weer over.”

Rituelen

Verder vertelt Jessica over haar rituelen op wedstrijd en legt Benjamin uit hoeveel moeilijker het rijden is dan hij vroeger dacht. “Ik dacht altijd ‘als ik maar eindelijk op dat niveau ben, dan wordt het makkelijk’, maar ik merk nu dat het dan alleen maar nog moeilijker wordt allemaal. Dat had ik niet gedacht.”

Elkaars trainer

Bron: Youtube

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook