Prestige Italia: technologische hoogstand en Italiaans design in stijl • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Prestige Italia: technologische hoogstand en Italiaans design in stijl

Prestige Italia staat voor innovatie. Dit is te zien in de nieuwe zadels VANITA en ESTRO, die voortkomen uit de bijzondere samenwerking met het jonge Italiaans designtalent Matteo Cibic.

De kunstwerken van Matteo zijn te zien in internationale musea, zoals het Pompidou in Parijs, het Shanghai Glass Museum en het Triennale in Milaan. Deze jonge designer, die uit dezelfde regio komt als Prestige Italia, won in 2017 de Internationale Jonge Talent prijs van Elle Décor. Matteo Cibic houdt van uitzonderlijke productietechnieken en bijzondere materialen.

Schoonheid

Door de samenwerking tussen Prestige, die staat voor superieure kwaliteit en technologische vooruitgang, en dit jonge talent, een creatief genie die altijd kiest voor iets nieuws, is het zadel tot kunst verheven waarin de Italiaanse stijl direct duidelijk naar voren komt. Matteo zegt daarover dat het van belang was om met deze zadels een stijlicoon te maken zonder de functionaliteit te verliezen. De eigenaar van Prestige mevrouw Sandra Stocchetti geeft aan dat Prestige altijd met jonge talenten heeft gewerkt en de samenwerking met Matteo is ook weer een teken dat Prestige grenzen wil verleggen en haar filosofie over schoonheid wil uitbouwen. Schoonheid zit in het hart van de producten van Prestige, waarbij de bescherming en het welzijn van paard en ruiter de basis vormen van Prestige.

ESTRO: het springzadel met de unieke en ongeëvenaarde X-Technology boom van Prestige

Gemaakt in samenwerking met de Italiaanse designer Matteo Cibic. Het zitvlak is extreem comfortabel: de basis van de achterkant van het zitvlak is breder dan bij traditionele zadels. De boom is “uniseks”; erg comfortabel, zelfs voor vrouwelijke ruiters. De panelen zijn over de gehele lengte breder om zo het gewicht van de ruiter meer te verdelen. Voor een nog beter close contact zijn ze bovendien zeer dun en is de onderflap erin verwerkt. Dit zadel wordt met name aanbevolen voor paarden met een normale en lage schoft. Als alternatief is er de FP-versie, met de panelen niet geïntegreerd voor meer veelzijdigheid en aan te passen voor paarden met hogere schoft.

Volg Prestige op social media

Team van Prestige

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.