Aviar: De ultieme rijervaring! • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Aviar: De ultieme rijervaring!

Helgstrand-stalamazone Anne Mette Strandby Hansen in een Aviar zadel.

Een nieuw, luxe zadelmerk dat traditioneel vakmanschap combineert met innovatieve moderne technologieën, om het concept zadel van de grond af aan revolutionair te veranderen: maak kennis met Aviar! “Het was tijd voor een revolutionaire verandering in de manier waarop zadels worden gemaakt”, verklaart Cary Wallace, de oprichter en het brein achter Aviar. Ook ’s werelds grootste en bekendste dressuur- en handelsstal Helgstrand Dressage is inmiddels overtuigd van de zadels.

Innovatie in materialen en techniek, gecombineerd met pure, sculpturale vormen zorgen voor de ultieme ruiterervaring in een Aviar zadel. Cary is méér dan enthousiast over zijn nieuwe zadelmerk, dat hij uitbrengt naast de al zeer succesvolle en bekende Custom zadels en de nieuwe prijsvriendelijke Envy zadels. “Aviar biedt een heel nieuw concept, en de zadels breiden uit wat we doen op zo veel manieren.” De veer in het logo symboliseert kracht, passie, snelheid en de vlucht van vogels; waar de naam Aviar ook naar verwijst.

Hoogste kwaliteit materialen

Aviar zadels worden gemaakt van de hoogste kwaliteit leer, afkomstig van enkele van de beste leerlooierijen in Europa. De handgemaakte aanpak geeft de zadels een ambachtelijke finesse. Vakmanschap is de kern van Aviar zadels, gecombineerd met een passie voor innovatie. Aviar ontwierp het skelet van het zadel volledig opnieuw, door nogmaals na te denken over de vorm en de materialen die gebruikt worden. De zadelbomen zijn extreem licht en anatomisch gevormd. Door de materialen in de zadelboom krijg je een uniek close contact gevoel tijdens het rijden. Ook geeft de boom een veel hoger niveau van comfort voor het paard in vergelijking met traditionele zadelbomen. De bomen zijn gemaakt van een speciaal composiet mengsel, dat zowel flexibiliteit als stabiliteit biedt, dankzij het overdruksysteem (PRS). De PRS werkt samen met de anatomisch ontworpen boom om de druk van de ruiter gelijkmatig over het paard te verdelen, waardoor het paard in staat is vloeiender te bewegen.

Het kliksysteem

Traditionele zadels hebben panelen die met de hand worden vastgenaaid, wat voor een zadelpasser erg tijdrovend kan zijn om te veranderen, aan te passen of te vervangen. Met een nieuw hardwareontwerp, het kliksysteem, kunnen de panelen moeiteloosin en uit elkaar worden geklikt. Ook zijn de Aviar zadels extreem lichtgewicht, door de materialen waar de boom uit bestaat. Het lichte gewicht biedt ook voordelen: het is comfortabeler voor het paard en praktisch in gebruik.

The Rook & The Sparrow

The Rook is het allereerste zadeltype van Aviar, en combineert meerdere innovaties die de paardenwereld nog niet eerder zag. Het zadel is een klasse apart, voorzien van de subtiele Aviar details. De anatomische boom, het overdruksysteem, het kliksysteem en het lichtgewicht maken het zadel uniek. The Sparrow is het tweede zadelmodel van Aviar dat op de markt is, en is voorzien van een iets rechtere boom dan The Rook.

Helgstrand Dressage & Aviar

De topkwaliteit van Aviar zadels werd ook opgemerkt door ’s wereld grootste en bekendste topsport- en handelsstal: Helgstrand Dressage. Andreas Helgstrand vertelt heel trots te zijn op de samenwerking met Aviar: “Deze zadels zijn echt van absolute topkwaliteit. Voor zowel Aviar als Helgstrand biedt de samenwerking vele mogelijkheden, maar het beste is het nog voor de training van onze paarden, die hier echt baat bij hebben.”
Ook zijn stalruiters- en amazones zitten in de Aviar zadels. Anne Mette Strandby Hansen, een van zijn bekendste stalamazones, vertelt over haar ervaringen: “Ik ben heel blij met de Aviar zadels. Niet alleen omdat ze de paarden perfect passen, maar ze passen ook perfect bij mij. Ik gebruik de Aviar zadels op al mijn paarden, van driejarig tot Grand Prix. Eerst dacht ik dat ik misschien te vast zou zitten in het zadel, maar dat is niet het geval. Het zadel ondersteunt me juist op een perfecte manier. Ik kan vrij bewegen in het zadel en voel geen beperkingen, terwijl het mij en mijn paarden toch goed ondersteunt. Ze hebben een diepe zit, waardoor ik een close contact heb met mijn paarden. Je kunt overigens zelf aangeven hoe diep of ondiep je de zit van het zadel wilt hebben. Je kunt het helemaal vormgeven zoals je wil. Ik blijf hierin mooi rechtop en heb alle ruimte voor mijn lange benen, ze helpen me heel correct te zitten.”

Wil je alles weten over deze zadels? Aviar heeft een groot team van zadelpassers over heel de wereld. Op www.aviarsaddles.com vind je alle fitters in binnen- en buitenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.