Website voor online proeven voor punten gelanceerd • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Website voor online proeven voor punten gelanceerd

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Vorige week kondigde de KNHS het al aan en inmiddels is de website voor het online laten beoordelen van je dressuurproef gelanceerd. “Overal in Nederland ontstaan er initiatieven waar ruiters een video kunnen opsturen naar een jurylid of trainer om deze te laten beoordelen. Omdat het ernaar uit ziet dat we voor een langere periode geen wedstrijden kunnen laten verrijden en we de kwaliteit willen waarborgen van de feedback die ruiters nu al vanuit verschillende initiatieven kunnen krijgen starten wij vanuit de KNHS met een pilot waarin we samenwerken met officiële KNHS-juryleden”, luidt de introductie op Paardrijden.nl.

De KNHS heeft een online website en app ontwikkeld waarop ruiters een video van een door henzelf thuis gereden proef kunnen uploaden. De proeven tellen, onder de genoemde voorwaarden, mee voor winstpunten. “We willen benadrukken dat het in eerste instantie gaat om een pilot waarin het mogelijk is om proeven te uploaden in de klassen B t/m M2. Na afloop van de pilot vindt een evaluatie plaats”, aldus de KNHS.

Instructievideo’s

In de app staan inmiddels drie instructievideo’s met als thema’s inschrijven, proef filmen en proef insturen. De inschrijving vindt plaats via de Mijn KNHS-app. Je dient dan te zoeken naar de term ‘online event’. Dit onderdeel is vanaf 14 april te vinden in de Mijn KNHS-app.

Proef filmen

In het tweede instructiefilmpje leggen Alex van Silfhout en Febe van Zwambagt uit aan welke eisen het filmpje moet voldoen. Zo moet je telefoon in de vliegtuigstand staan en moet er worden gefilmd op twee meter vanaf C. De proef moet uit het hoofd worden gereden. De ruiter dient voor aanvang van de proef zichzelf, het paard, het combinatienummer en de datum te noemen. De proef moet in één keer door worden gefilmd zonder in te zoomen. Daarnaast moet het paardenpaspoort worden gefilmd. Ook moet degene die filmt al filmend een rondje lopen om het paard om zo goed de aftekeningen, het bit en de sporen te kunnen zien. Na het afgroeten dient er worden ingezoomd op het gezicht van de ruiter.

Proef insturen

De proef kan daarna via de Paardrijden.nl-app worden geüpload. Daarbij moet je de eventdatum, het proefnummer, het combinatienummer en het ordernummer, dat je via MijnKNHS in de mail hebt ontvangen, vermelden. De proeven worden beoordeeld door officiële KNHS-juryleden. Ruiters ontvangen de beoordeling en de score die meetelt voor winstpunten binnen drie dagen.

Eisen en bepalingen

Er zijn een heel aantal eisen en bepalingen vermeld op de website waar je aan moet voldoen of even rekening mee moet houden. Je hoeft bijvoorbeeld niet in een wedstrijdbaan te rijden, maar de afmetingen en de letters moeten wel kloppen. Wanneer je in de wei een ring uitzet, moet je bijvoorbeeld wel de hoeken markeren, maar hoeft de baan niet helemaal omheind te zijn met hekjes. Wedstrijdkleding mag uiteraard wel, maar is niet verplicht. Er zijn wel eisen gesteld aan de kleding. Via deze link kun je alle eisen en bepalingen vinden.

Instructievideo’s

Uitleg

Bron: Wedstrijdrijden.nl

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook