Rosalie Bos: ‘Gaaf als het lukt om mijn carrière met de sport te combineren’ • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rosalie Bos: ‘Gaaf als het lukt om mijn carrière met de sport te combineren’

Hoewel Rosalie Bos bij de jeugd succesvol was in de sport en goed was voor meerdere hoogtepunten – eerst bij de pony’s en later bij de junioren waar ze met Bolita (v. Uptown) teamzilver en individueel brons won op het EK – was ze vanwege haar studie de laatste jaren niet veel te vinden in de wedstrijdring. Inmiddels heeft ze haar studie Diergeneeskunde met de Master paard cum laude afgerond kan ze zich vanaf een andere kant met sportpaarden bezig gaan houden.

Studie

De eerste drie jaar besteedde Rosalie aan het behalen van haar bachelor en de laatste drie jaar koos ze voor de specialisatie Paard. Met haar diploma op zak kan de amazone nu als dierenarts ervaring op gaan doen in de breedste zin van het beroep, maar haar doel is duidelijk: “Ik wil in de toekomst echt heel graag sportpaarden begeleiden. Bezig zijn met de biomechanica, blessurepreventie, sportfysiologie en orthopedie. Ik weet uit ervaring hoe belangrijk een goede begeleiding is als je met topsport bezig bent, dat wil ik ook heel graag in de praktijk gaan brengen”, aldus Rosalie, die vanaf volgende maand aan de slag kan bij Dierenartsenpraktijk Suylighem, die ook een aparte afdeling voor sportpaarden heeft.

Jong paard

De amazone heeft zelf al een tijdje geen paard meer, maar is wel altijd blijven rijden bij Stal Korenbloem in Weert. “Ik was of in Utrecht of ik was op Stal Korenbloem de afgelopen jaren, dus ik heb al die tijd ook gewoon nog wel veel gereden, alleen geen wedstrijden”, vervolgt de net afgestudeerde dierenarts. “Nu ik mijn diploma op zak heb zou ik het best leuk vinden als ik ook weer een eigen paard zou hebben, maar dat is niet iets waar ik nu snel naar op zoek ga. Ik wil eerst een tijdje kijken hoe het allemaal gaat lopen nu ik echt aan het werk ga als dierenarts, maar voor de toekomst zou ik het wel leuk vinden om met een jong paard aan de slag te gaan, die ik dan zelf kan opleiden.”

Internationale ambities

Voorlopig ligt de focus van Rosalie op haar ontwikkeling als dierenarts en als het lukt over een tijdje weer een eigen paard en daarbij lijkt een terugkeer naar de internationale wedstrijdsport voorlopig nog niet in de planning, hoewel Rosalie het ook niet uitsluit. “Voorlopig in ieder geval niet, maar misschien kan ik in de toekomst ook wel bijdragen als dierenarts aan de carrière van internationale sportpaarden, dat zou ik ook heel erg leuk vinden.”

Bron: Dressuur

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook