Online proeven rijden vanaf 28 mei ook t/m ZZ-Licht! • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Online proeven rijden vanaf 28 mei ook t/m ZZ-Licht!

Foto: Arnd Bronkhorst

Vanaf de lancering van het nieuwe platform paardrijden.nl is het een groot succes. Al heel veel enthousiaste ruiters en amazones nemen deel aan de online beoordeling van thuis gereden proeven. Op dit moment kan nog niet iedereen deelnemen maar daar wordt door de KNHS hard aan gewerkt. De KNHS biedt vanaf 28 mei ook de mogelijkheid voor Z-ruiters om deel te nemen aan de online events.

Z1 t/m ZZ-Licht
Adrianne van Waardenberg, manager wedstrijdsport bij de KNHS vertelt: “Vanaf 28 mei kunnen ruiters en amazones in de klasse Z1, Z2 en ZZ-licht hun thuis opgenomen dressuurproef insturen voor een online beoordeling. Het gaat in eerste instantie om een pilot waarbij hors concours wordt gestart en niet voor winstpunten gereden kan worden. Op deze manier willen we tegemoet komen aan de grote vraag om ook de hogere klassen toe te voegen aan paardrijden.nl.”

Omdat Z-proeven in een 20 x 60 meter rijbaan verreden worden, mag er ingezoomd worden op de combinatie. Juist in de Z-proeven waar de oefeningen ingewikkelder zijn en de exactheid van de oefening steeds nauwer komt, is scherp beeld van essentieel belang voor het jurylid om de proef goed te kunnen beoordelen. In de pilot kunnen we testen of opnames van ingezoomde proeven goed te beoordelen zijn. Vandaar dat het niet mogelijk is om winstpunten toe te kennen.

De volgende proeven kunnen gereden worden:

Z1        paarden en pony’s proef 26

Z2        pony’s proef 91 (landenproef)

Z2        paarden proef 30

ZZL      proef 34


Nieuw online event vanaf 6 mei
Woensdag 6 mei gaat er om 9 uur een nieuw online event open voor 28 mei. Voor dit event zijn 1.600 deelnameplekken beschikbaar.

Extra tip video insturen
Op de valreep nog een hele belangrijke tip. Controleer je video goed voordat je deze instuurt. We krijgen nog steeds veel video’s verticaal binnen. Let er op dat je je video niet alleen horizontaal filmt maar ook horizontaal opslaat. Dit is een instelling in je telefoon. Tot slot, zorg ervoor dat je je video de tijd geeft om te uploaden. Als de video helemaal geüpload is krijg je een melding ‘video is geüpload’ in je scherm. Pas na deze melding kun je de app sluiten.

Tip van Dressuur.nl

Vorige week maakten we een artikel met Grand Prix-amazone en jurylid Veronique Roerink, waarin ze tips geeft om jezelf zo optimaal mogelijk te presenteren in je online proef! Lees het artikel hier.

Bron: KNHS / Dressuur

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook