NK Dressuur 2020 in september • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

NK Dressuur 2020 in september

Foto: www.arnd.nl

Nu er weer meer mogelijk is door het versoepelen van de coronamaatregelen en er geen internationaal kampioenschap voor de TeamNL dressuurruiters wordt verreden, is er besloten alsnog een NK Dressuur 2020 te organiseren.

De organisatie van het NK Dressuur is in samenwerking met de KNHS druk bezig om deze titelstrijd van 17 tot en met 20 september op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo te realiseren. Uiteraard komt de Nederlandse topjeugd, na hun EK’s in Hongarije, ook in Ermelo aan de start.

Acht titels

Dit NK is na de verplichte wedstrijdpauze van de afgelopen maanden, voor ruiters en amazones een mooi moment om naar een hoogtepunt te werken. Eigenaren, liefhebbers en sponsoren kunnen dan de prachtige dressuurpaarden weer door de baan zien dansen in een groots stadion.
Tijdens het kampioenschap in Ermelo worden er maar liefst zes NK’s en twee KNHS kampioenschappen verreden. De Nederlandse titels worden verdeeld in de Paradressuur, Children, Junioren, Young Riders, U25 en uiteraard de koningsklasse, de Zware tour. De KNHS titels staan op het spel in het ZZ-Zwaar en de Lichte Tour.

Geweldig

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is ook enthousiast: “Geweldig dat na al deze onwerkelijke maanden V2 Facility, die al jarenlang garant staat voor de organisatie van fantastische NK’s dressuur in Ermelo, op zo een korte termijn dit NK wil en kan realiseren. Fijn dat er weer perspectief op echte dressuursport is en iedereen live kan aanschouwen welke progressie de Nederlandse ruiters gemaakt hebben met hun paarden de afgelopen maanden en wellicht zullen er ook nieuwe talenten in de baan verschijnen.”

Aanpassingen

Bas Verhoeven, een van de drijvende krachten achter organisator V2 Facility, vertelt: “De organisatie zal diverse aanpassingen moeten doen in het programma, genummerde tribunes realiseren, een triage (gezondheidscheck ) houden bij de ingang en een looproute moeten maken, maar wie wil er nu niet zijn favoriet live in de ring bewonderen? We gaan er een mooi dressuurfeest van maken.”

Informatie over de selectieprocedures en het programma worden binnenkort bekend gemaakt.

Bron: Persbericht

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook