Jeanine Nieuwenhuis: 'Genieten met zulke paarden' • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis: ‘Genieten met zulke paarden’

Foto: Jessica Pijlman - www.madebyjessy.com

CDI Exloo, dat werd gehouden in het laatste weekend van oktober, was hét weekend van Jeanine Nieuwenhuis. De jonge Zeeuwse amazone reed vijf proeven, en won ze alle vijf! Met Great Lady TC (v. Bretton Woods) won ze drie lichte tour-proeven, en met TC Athene (v. United) won ze allebei de proeven in de Grand Prix.

Jeanine werkt bij TC Dutch Sporthorses, van Tim Coomans in Oud-Beijerland. Voor hem rijdt ze ook deze twee paarden, en bijvoorbeeld ook Genua TC (v. Charmeur) die nu ook klaar is voor de U25. Wij spraken met Jeanine over haar weekend en deze drie megatalenten die ze onder het zadel heeft.

Waanzinnig goede paarden

“Met Genua, Great Lady en Athene heb ik echt drie wáánzinnig goede paarden onder mijn kont. Daar ben ik heel dankbaar voor en geniet ik erg van. Ik denk dat Great Lady echt een megatalent is”, lacht Jeanine. “We trainen Great Lady ook echt met het oog op de Grand Prix. Deze Lichte Tour-proeven laten we haar niet lopen met het doel om ze te winnen, maar om ervaring op te doen voor het grote werk.” Jeanine zou Great Lady graag in de Lichte Tour selecteren voor de Dressuur magazine prijs op de donderdag van Jumping Amsterdam. Ook met Genua TC wil ze zich graag voor Jumping Amsterdam proberen te selecteren, maar dan in de U25.

Van U25 naar senioren

Qua leeftijd mag Jeanine nog U25 starten, maar na een paar uitzonderlijk succesvolle U25-seizoenen stapt ze met TC Athene nu over naar de Grand Prix, waarin ze in Exloo direct beide proeven wonnen tijdens hun internationale debuut. Hoe bevalt de Grand Prix haar, vergeleken met de U25? “Echt anders is het natuurlijk niet, maar de proeven zijn wel moeilijker. En in de U25 hadden we altijd een vrij kleine groep en reden we altijd met en tegen dezelfde ruiters. Nu heb je een heel andere ploeg om je heen, en rijd je in rubrieken van 27 ruiters, dat is wel anders. Daarom vind ik het nog meer bizar dat we nu wonnen!”

Moeilijk om foutloos te rijden

TC Athene, Genua TC en Great Lady TC zijn mega talentvol, maar dat maakt het volgens Jeanine niet altijd makkelijk om deze paarden te rijden. Integendeel zelfs: ” Met zulke paarden is het moeilijk zat om vlekkeloos te rijden, juist omdát ze zo goed zijn. Waar andere paarden bijvoorbeeld vier galopsprongen hebben om een foutje te herstellen, heb ik er maar één. Maar met zoveel kwaliteit kan je je soms wel een foutje permitteren”, lacht de amazone.

Bron: Dressuur

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook