Jeanine Nieuwenhuis: ‘Focus voor Great Lady nu op U25’ • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis: ‘Focus voor Great Lady nu op U25’

Jeanine Nieuwenhuis met Great Lady Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Onlangs maakte Jeanine Nieuwenhuis bekend dat Tim Coomans de merrie Great Lady TC (Bretton Woods x Osmium) gedeeltelijk heeft verkocht aan Erwin Reijnders. Door de deal en het tekenen van een sponsorcontract kan Nieuwenhuis de WK-merrie blijven rijden en daar is ze hartstikke blij mee.

“Je weet dat paarden ook verkocht worden en daar houd je ook rekening mee, maar het is natuurlijk toch ook jammer als je lekker met ze aan de gang bent en succes hebt, dat je dan afscheid moet nemen”, vertelt Jeanine, die met Great Lady TC nu een opvolger voor TC Athene (United x Jazz) op stal heeft staan.

Advies

“Ik had Erwin Reijnders, die ik al kende omdat de paarden van de familie bij ons op stal staan en ik deze ook rijd als Yaël het te druk heeft met Het Ruiterhuis, een keer advies gevraagd over hoe ik het beste iets zou kunnen regelen voor mijn toekomst”, vertelt Jeanine over het tot stand komen van de gedeeltelijke verkoop van de merrie. “Toen zijn we om de tafel gaan zitten en toen gaf hij aan wel iets voor mij te kunnen betekenen.”

U25

De focus voor Great Lady TC, die met de 24-jarige amazone in 2016 en in 2017 deelnam aan het WK Jonge Dressuurpaarden en beide keren door mocht naar de finale, in 2017 de Pavo Cup voor zesjarigen won en de afgelopen tijd zeer succesvol was in de Lichte Tour, ligt voor dit komende jaar op de U25. “Ze kent alle oefeningen en we hebben nu nog het hele jaar dus die tijd is mooi om te wennen aan de Grand Prix zonder dat ze al helemaal echt Grand Prix moet lopen”, blikt Jeanine, die met TC Athene een paar maanden terug al succesvol de overstap naar de senioren Grand Prix maakte, enthousiast vooruit. “En voor daarna, ja dan zou ik natuurlijk graag ook met Great Lady verder in de Grand Prix.”

Bron: Dressuur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook