Geen KNHS-kampioenschappen ZZ-Zwaar en Lichte Tour op NK • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geen KNHS-kampioenschappen ZZ-Zwaar en Lichte Tour op NK

Foto Lonneke Ruesink

Het NK Dressuur staat op de kalender van 3 t/m 6 juni. De versoepelingen waar op gehoopt was door het verzetten van het NK zijn helaas niet uitgekomen, laat de organisatie van het NK Dressuur weten. Door het wedstrijdverbod is het voor combinaties in de klasse ZZ-zwaar en Lichte Tour bijna onmogelijk om de juiste percentages te behalen voor het NK Dressuur. Daardoor kunnen de KNHS kampioenschappen ZZ-zwaar en Lichte Tour dit jaar niet verreden worden tijdens het NK Dressuur.

Titels

Naast de Nederlandse titel voor de ruiters van TeamNL staan het eerste weekend van juni ook de Nederlandse kampioenschappen voor de Paradressuur, U25, Young Riders, Junioren en Children op het programma. Voor de Paradressuur is het NK uiterst belangrijk op weg naar de Paralympische Spelen in Tokio.
Voor de beste Nederlandse ponycombinaties staat er in hetzelfde weekend een observatiemoment richting hun Europees Kampioenschap gepland.

Programma

Door het vervallen van de KNHS kampioenschappen is ook de dagindeling aangepast. De Paradressuurruiters rijden nu op vrijdag hun eerste proef in de hoofdpiste en rijden zaterdagmiddag in het zelfde stadion hun finale. Voor alle overige rubrieken staat zaterdag de eerste proef op het programma en worden zondag de medailles verdeeld.

“Het is spijtig dat de KNHS Kampioenschappen niet verreden kunnen worden. Echter zullen we er alles aan doen om toch een mooi Nederlands kampioenschap te organiseren!”, aldus de organisatie.

Inschrijven kan vanaf vrijdag 14 mei.
Of bezoekers zijn toegestaan doormiddel van testbewijzen zal volgende week bekend worden.
Het programma is hier te vinden.

Bron: NKDressuur/KNHS

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook