FEI verplicht veiligheidshoofddeksel vanaf 2021 • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

FEI verplicht veiligheidshoofddeksel vanaf 2021

Foto: Arnd Bronkhorst

Vanaf 1 januari 2021 moeten dressuurruiters te allen tijde tijdens FEI-evenementen een veiligheidshoofddeksel dragen. Afgevaardigden van nationale federaties stemden op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Fédération Equestre Internationale (FEI) in Moskou vóór de algemene regelverandering die van invloed is op alle bereden disciplines.

Prijsuitreiking


Deze vernieuwde regel verplicht alle ruiters om een goedgekeurd  veiligheidshoofddeksel te dragen wanneer ze op FEI-wedstrijden zijn. Tijdens de prijsuitreiking en het afspelen van het volkslied mag de veiligheidshoed of de cap nog wel worden afgenomen.

Traditie

“Traditie is belangrijk in onze sport, maar het is moeilijk om het advies van de medische gemeenschap niet op te volgen,” zei Frank Kemperman, voorzitter van de FEI-Dressuurcommissie. “Er is geen echt krachtig argument tegen het gebruik van beschermende hoofddeksels in de dressuur, behalve dat het een traditie is.”

Een jaar uitstel

In het oorspronkelijke voorstel was de begindatum een jaar eerder, maar om fabrikanten voldoende gelegenheid te geven om aan de vraag van veiligheidshoeden, die aan de veiligheidsnorm voldoen, tegemoet te kunnen komen is de datum op 1 januari 2021 gezet.

Bron: FEI/Eurodressage

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook