Evi van Rooij dolblij met nieuwe troef Don Tango • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Evi van Rooij dolblij met nieuwe troef Don Tango

Evi van Rooij met Don Tango B Foto: Equigeniek

Jeugdamazone Evi van Rooij maakte onlangs bekend dat zij voortaan de beschikking heeft over de voormalige verrichtingskampioen bij de dressuurhengsten Don Tango B (Contango x Jazz). Dat betekent voor het A-kaderlid bij de pony’s, dat ze nu een tweede paard heeft voor de junioren en daar is ze hartstikke blij mee.

“Ik kende hem wel en ik vond hem ook al leuk, dus toen de eigenaren Jan en Albert van Boven ons benaderden met de vraag of ik hem wilde rijden, hoefde ik niet lang na te denken”, vertelt Evi van Rooij enthousiast over de inmiddels geruinde Don Tango.

Succesvol debuut

De twee hebben hun wedstrijddebuut in het Z2 er ook al opzitten en dat was met scores van ruim 68% en 71% en twee oranje linten zeer succesvol. “Ik had hem misschien een keer of zes gereden, maar ik was echt superblij met hoe hij ging en hoe goed hij zich gedroeg”, vertelt Evi. “In de eerste proef zaten nog wat rommeltjes, maar in de tweede proef ging dat al veel beter.”

Hoogtepunten en huiswerk

“Voor de volgende keer mogen de wissels wat meer doorgesprongen zijn en kunnen we nog iets meer op elkaar afgestemd zijn, maar we hadden nu ook echt al een heel aantal goede punten”, vertelt Evi verder. “Voor de uitgestrekte draf en de uitgestrekte galop kregen we bijvoorbeeld echt alleen maar 8’en, dat waren wel hoogtepunten.”

Juniorendebuut

Het debuut bij de junioren heeft Evi, die in de training door haar vader wordt geholpen, ook al voor ogen. “Ik wil hem graag in Velddriel bij de junioren starten, maar dat is even afwachten of er ook plek is”, legt ze uit. “En dan zou ik ook graag in Utrecht op de K&U-wedstrijd rijden over twee weken.”

Ook nog pony’s

Dat Evi nu met Don Tango en Edea (v. Johnson) twee paarden heeft voor de junioren betekent niet dat ze niet meer bij de pony’s rijdt. “Ik mag nog een jaar bij de pony’s rijden en dat blijf ik ook zeker doen, maar het is wel super dat ik nu ook alvast ervaring op kan doen bij de junioren”, besluit de vijftienjarige amazone.

Bron: Dressuur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook