Dujardin: 'Freestyle is net zo dapper als Valegro' • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Dujardin: ‘Freestyle is net zo dapper als Valegro’

Charlotte Dujardin en Mount St John Freestyle in Amsterdam. Foto: www.arnd.nl

Op Jumping Amsterdam won Isabell Werth met haar ster Weihegold OLD, maar ze werd op de hielen gezeten door een andere merrie: publiekslieveling Mount St John Freestyle, gereden door Charlotte Dujardin. De lichtheid en elegantie straalde er vanaf bij deze combinatie. Eén ding is zeker: wij zijn fan! En met ons gelukkig nog véél meer mensen.

In de wandelgangen wordt Mount St John Freestyle (v. Fidermark) altijd ‘Mrs. Valegro’ genoemd, terwijl het toch een totaal ander paard is om te zien. Waar komt die bijnaam dan vandaan? Wij vroegen het aan Charlotte, die vrij duidelijk was daarover: “Ze heeft die bijnaam omdat ze net zo dapper is als Valegro. Ze loopt iedere ring zo binnen.”

Te expressief

In Amsterdam waren de piaffes van de pas elfjarige merrie nog net niet goed genoeg om Werth en Weihegold van de troon te stoten, maar Charlotte is er héél zeker van dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren. “Ik weet echt zeker dat ze goed genoeg wordt om alles te winnen. Ze is zó expressief, ik moet haar soms zelfs afremmen daarin, ze wil haast té veel. En van al die ijverigheid kan ze nu soms nog een beetje nerveus worden, hoewel ze dat aan de buitenkant niet echt laat zien.”

Niet spooky

Toch heeft Mount St John Freestyle volgens Charlotte wel dusdanig veel zelfvertrouwen dat ze zonder twijfel iedere ring binnen loopt, en haar nooit in de steek laat. “Freestyle heeft haar bijnaam gekregen omdat ze totaal niet spooky is, net zo dapper en stoer als Valegro. En ik denk dat ze net zoveel talent heeft, hoewel op een totaal andere manier. Valegro was een powerhouse met een heel krachtig achterbeen, Freestyle is meer een elegante ballerina.”

Bron: Dressuur

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook