Daphne van Peperstraten: 'Het EK is een leuke verrassing' • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Daphne van Peperstraten: ‘Het EK is een leuke verrassing’

Sinds begin deze maand is het onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk voor Subtopruiters om voor punten de ring binnen te rijden en vorige week kwam daar ook het nieuws bij dat het eerder afgelaste EK voor de jeugd toch doorgaat. De Hongaarse ondernemer Arie Yom-Tov – die al de organisatie van het EK Children en U25 in handen had – neemt ook de organisatie van het EK voor de pony’s, junioren en young riders op zich.

Goed nieuws voor de Nederlandse jeugd dus, hoewel het nu wel een beetje anders gaat dan normaal. Daphne van Peperstraten is blij met het nieuws en bereidt zich inmiddels in alle rust voor op de twee observatiewedstrijden, waar ze aan mee moet doen om voor uitzending in aanmerking te komen.

Goed rentree

Van Peperstraten reed afgelopen weekend alweer voor het eerst de ring binnen op het K&U-beoordelings- en meetmoment in Exloo en was uitermate tevreden met deze comeback. “Wij hebben eigenlijk gewoon doorgewerkt in de tijd dat we vanwege het coronavirus nergens heen mochten en ik kon dan ook zo weer de ring is”, vertelt het A-kaderlid bij de young riders. “Onze score was 74,7% en het was dan ook een hele fijne proef. “

Lekker om weer onderweg te zijn

Het was volgens Van Peperstraten heerlijk om weer onderweg te zijn met Cupido en ook hij heeft er zichtbaar van genoten om weer de ring in te gaan. “We hebben tussendoor net een keertje vaker een dagje rustig aan gedaan, maar in grote lijnen hebben we hem eigenlijk steeds in een soort van wedstrijdvorm gehouden en dat kon ik ook goed merken dit weekend”, aldus Van Peperstraten. “Het was dan ook een mooie bevestiging en we gaan hem lekker zo doorwerken in aanloop naar de observatiewedstrijden.”

Geen kür

De voorbereiding voor het EK en de manier waarop de selectie tot stand komt, is deze keer wel anders volgens de amazone. “Nu zijn het eendaagse wedstrijden, dat is al anders dan anders, omdat het de observatiewedstrijden normaal meerdaagse internationale wedstrijden zijn”, aldus de amazone. “Dat betekent ook dat je steeds maar één proef rijdt en geen kür, dus ik denk wel dat ik daar zelf nog graag een keer proefgericht mee wil oefenen.”

Leuke verrassing

Van Peperstraten heeft er zin in om met Cupido eind deze maand in Exloo en volgende maand in Schijndel aan de start te komen en is blij dat er onverwacht toch meer mogelijk is dan aan het begin van de corona-periode werd gedacht. “Niemand wist wat er precies zou gaan gebeuren, maar toen alles werd afgelast, leek het er toch echt voorbij voor dit seizoen”, aldus de amazone. “Maar dat het EK nu toch doorgaat dat was een hele leuke verrassing.”

Bron: Dressuur.nl

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook