Danielle van Mierlo: ‘Ik zie het al helemaal voor me met die kleine in de kinderwagen langs de ring ‘ • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Danielle van Mierlo: ‘Ik zie het al helemaal voor me met die kleine in de kinderwagen langs de ring ‘

Daniëlle van Mierlo en Dayano.

Afgelopen zomer maakte Grand Prix-amazone Danielle van Mierlo bekend dat zij en haar partner hun eerste kindje verwachten. De amazone, wiens dressuurcarrière begon met een plek in het B-kader bij de pony’s  om vervolgens successen te boeken  bij de junioren, young riders en U25, is eind februari uitgerekend, maar heeft nog geen zwangerschapsverlof gepland. “Het rijden gaat nog hartstikke goed en ik ben met Dayano (v. Jazz) echt nog heel fanatiek bezig”, steekt Danielle van Mierlo van wal. “Ik hoopte in eerste instantie dat ik tot midden november zou kunnen blijven rijden, maar inmiddels zijn we een goede maand verder. Ik plan nu minder ver vooruit, maar zolang ik me zo goed voel, blijf ik lekker rijden.”

Jonge paarden

De twee driejarige paarden, die Van Mierlo op dit moment heeft, rijdt ze niet meer zelf. Een van de twee wordt momenteel gereden door Gerdine Maree en de andere door een lesklant van Van Mierlo. “Wij hebben thuis alleen maar een buitenbak en ook nog eens zonder omheining en als je dan met een driejarige aan de slag gaat en hij gaat er een keer vandoor, dan is dat toch niet zo lekker als je zwanger bent”, legt Van Mierlo uit. “Ik ben helemaal niet bang zelf, maar ik ben ook niet meer alleen dus vonden we dit wel een verstandige beslissing.”

Dankbaar

“Ik ben Gerdine dan ook heel dankbaar voor wat ze met hem doet en vond het een mooie kans om te zorgen dat hij lekker aan het werk kan blijven”, vervolgt de amazone, die haar andere jonge paard laat rijden door een lesklant.

Grote sprong

Hoewel Van Mierlo lekker aan het rijden blijft met Dayano heeft ze geen wedstrijdplannen meer voor tijdens haar zwangerschap. “Ik heb pas nog een keertje gestart met hem, maar dat is ook wel al weer even geleden. Het ging goed hoor, maar ik vind het wel even mooi zo”, vervolgt de amazone. “Voor als de baby er straks is heb ik wel al een hele planning in mijn hoofd qua wedstrijden. Dayano gaat nu zo goed, hij heeft echt een sprong gemaakt de afgelopen tijd en ik denk dat hij straks echt kan gaan knallen als we weer gaan starten.”

Basis

Dat haar topper nu nog beter gaat dan voor haar zwangerschap komt volgens de amazone omdat ze juist veel aan de basis gewerkt heeft de afgelopen tijd. “Normaal haal ik mijn motivatie vaak uit het voorbereiden van wedstrijden en het proefgericht rijden, maar nu wil ik sowieso even niet starten en ben ik heel fijn juist met de basisdingen aan de slag geweest”, aldus Van Mierlo. “En dat zie je dus ook goed terug in dingen als passage en piaffe.”

Samen zwanger

Behalve Dayano heeft Van Mierlo ook nog haar Lichte Tour-paard Evita (v. Jazz) thuis staan, maar die wordt momenteel niet bereden. “Evita had een blessure en bleef daar wat langer last van houden, dus toen hebben we haar maar laten dekken”, vertelt de amazone over haar merrie, die ze een jaar geleden bijna verloor vanwege koliek. “Nu krijgt ze lekker nog wat extra tijd om helemaal te herstellen en het is best grappig dat we nu samen zwanger zijn.”

Clinics en lessen

Van Mierlo heeft dan wel iets minder te rijden nu op het moment, ze heeft het druk zat met het lesgeven en het geven van clinics. “Ik denk dat ik best veel geluk heb met hoe ik zo door mijn zwangerschap kom. Het is voor mij natuurlijk de eerste keer, maar je hoort toch vaak wisselende verhalen van anderen, die rijden en zwanger worden en ik heb gewoon niet echt ergens last van”, aldus Van Mierlo. “Ik geef dan ook nog gewoon les en heb ook voordat ik uitgerekend ben eerst in januari nog een clinic gepland staan.”

Eerste wedstrijd in gedachten

Voor wanneer de baby geboren is heeft Van Mierlo het plan al helemaal in haar hoofd. “Het moet natuurlijk wel allemaal goed gaan, maar als het dan eenmaal zo ver is dat de baby er is, dan zou ik in mei wel graag weer op wedstrijd gaan”, blikt Van Mierlo vooruit. “Rond de tijd dat ik ga bevallen wil ik Dayano door Patrick (van der Meer, red) of Hans Peter (Minderhoud, red) door laten rijden zodat hij lekker in vorm blijft. En als ik dan een week of zes na de bevalling weer lekker op kan stappen, dan is het alleen een kwestie van conditie opbouwen en dan weer op concours!”

Kinderwagen mee

“Het lijkt me ontzettend leuk om weer te gaan starten en dan de kleine mee te nemen”, blikt de amazone vooruit. “Ik zie het al helemaal voor me met die kleine in de kinderwagen langs de ring, daar kijk ik echt naar uit.”

Verbouwing

Op het moment wordt het huis van Van Mierlo en haar vriend, dat samen met het huis van Van Mierlo’s ouders op hetzelfde erf staat als de stallen, verbouwd zodat het straks als de kleine er is helemaal klaar is. “Het is ideaal dat alles lekker bij elkaar staat thuis”, vertelt Van Mierlo, die de zorg van haar paarden ook aan haar moeder over kan laten als dat nodig is. “Het enige dat jammer is, is dat we geen vergunning kunnen krijgen voor een binnenbak. De buienradar en weeronline-apps worden bij ons dan ook intensief gebruikt als het slecht weer is om zo goed mogelijk om de buien heen te plannen. En als het echt slecht weer is dan mag ik ook altijd bij IJsbrand Chardon en Patrick van der Meer in de binnenbaan komen rijden, dat is echt heel fijn.”

Bron: Dressuur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook