Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Editie 4 – 2017

Lees hier de editorial van hoofdredacteur Bettine van Harselaar

Motivatie

Jarenlang trainde ik met de spreekwoordelijke bloed, zweet en tranen naar het doel dat ik mezelf had gesteld toe: Lichte Tour worden met mijn schimmeltje. Makkelijk is dat nooit geweest. Laten we het er maar op houden dat er ‘nog wat werk’ in haar zat toen ze zes jaar geleden bij me kwam. Rijtechnisch was er veel aan haar verpest, maar vooral tussen die twee witte oren zat was het goed mis. Makkelijk is het overigens nog steeds niet, maar dat terzijde. We gingen fanatiek aan het trainen. Dag in, dag uit reed ik honderd kilometer heen én terug om bij mijn paarden te komen, ik leste een slag in de ronde, volgde clinics en verdiepte me in allerhande vakliteratuur. De wissels aanleren verliep bijzonder moeizaam, de aanleuning was niet zo makkelijk en tja, met haar weinige front en overbouwde lijf vallen al die moeilijke oefeningen sowieso niet helemaal mee.

En toen was een jaar geleden ineens het moment daar: we gingen Lichte Tour starten. Ik reed twee wedstrijden en we haalden allebei de wedstrijden een mooie winstpunt. Dolblij was ik. Dat hadden mijn Witje en ik samen toch maar mooi geflikt tussen alle profs! Maar al vrij snel na het behalen van ons ultieme doel – ik had niet echt de illusie dat we het veel verder zouden schoppen dan de Prix St. Georges – was ineens mijn motivatie om te trainen ver te zoeken. Het werd winter, wedstrijden had ik niet meer gepland staan en al onze doelen waren gehaald. Ik liet haar regelmatig een dagje staan, en tijdens de weken aanhoudende regen, vorst en sneeuw reden we al helemaal niet. Een welverdiende vakantie.

Het was zo raar om, na járen gericht ergens naartoe te trainen, het einddoel ineens te halen. Langzaam pakte ik afgelopen voorjaar Witje weer op, en langzaam begonnen zich nieuwe doelen te vormen. Wie weet kunnen we ooit nog eens voor de 65% gaan? Of heel misschien een keer Inter I? De motivatie is gelukkig weer terug. En met alle leuke ideeën en inspiratie uit onze innovatiespecial en de tips voor het trainen met balkjes kunnen ook jullie er vast weer even tegenaan!

Bettine van Harselaar, hoofdredacteur

 

PS: Volg jij ons al op Instagram? Volg ons via @dressuurmagazine voor kijkjes achter de schermen, de mooiste dressuurfoto’s, video’s en beelden vanaf evenementen! Volg mij en mijn paarden nu ook via @bettine_vh!

Ontvang jij de Dressuur al thuis?

Ontvang Dressuur Magazine bij je thuis op de mat, sluit hier een abonnement af.