Hét magazine voor de ambiteuze dressuurruiter.
Foto: Jessica Pijlman – www.madebyjessy.com

Editie 1 – 2018

Lees hier de editorial van hoofdredacteur Bettine van Harselaar

Gemak

Als hoofdredacteur van Dressuur heb ik het geluk vaak op veel mooie, bijzondere stallen en bij bekende ruiters op stal te komen. Voor deze editie mochten we een extra bijzonder stalbezoek maken: bij niemand minder dan Isabell Werth!

Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van het bezoek aan haar stallen, maar eenmaal daar keek ik mijn ogen uit. Ik keek ze niet uit aan de overdadige luxe, maar wel aan de sfeer op stal en hoe Isabell te paard zit. Want dat kan ze echt jaloersmakend goed. Ze zadelde voor ons de schimmelhengst Belantis, die in opleiding is richting de Grand Prix. In zijn overijverigheid maakt hij nog wel eens een foutje of denkt te veel mee vooruit. Isabell blijft altijd de rust zelve, beloont, rijdt heel ‘cool’ haar oefeningen door, geeft een klopje achter het zadel, gooit de teugels eens los, praat continu tegen haar paard en laat haar paard regelmatig even aan een lange teugel galopperen, draven of stappen. En dat alles zonder ook maar één seconde uit balans te raken.

Wat me vooral opviel, is de positiviteit waarmee ze haar paard benadert. Geen getrek aan de teugels, geen grote ophoudingen, geen afstraffingen als het paard iets niet naar wens doet. En uiteindelijk krijgt ze die positiviteit weer dik terugbetaald door haar paarden. Bijna ontroerend was haar onderonsje met haar oude topper Satchmo in de binnenbak. Haar vierentwintigjarige Olympiadepaard rent bokkend en springend achter Isabell aan als ze door de bak heen rent, en zoekt steeds toenadering.

Vol inspiratie voor mijn eigen rijden keren we weer huiswaarts. Van zo te paard zitten kan ik voorlopig alleen maar dromen. Waar we zelf wél vast voor kunnen zorgen is dat we volledig stylish te paard zitten. Daarom hebben we een styleguide achterin dit nummer, waarin je tips krijgt om je looks in elk geval picobello in orde te hebben. Want shinen in de ring doe je niet zonder dat het hele plaatje klopt. Dan kunnen we daarna thuis weer verder trainen om ook maar een béétje de skills van Isabell te krijgen.

Bettine van Harselaar, hoofdredacteur

 

PS: Volg jij ons al op Instagram? Volg ons via @dressuurmagazine voor kijkjes achter de schermen, de mooiste dressuurfoto’s, video’s en beelden vanaf evenementen! Volg mij en mijn paarden nu ook via @bettine_vh!

Ontvang jij de Dressuur al thuis?

Ontvang Dressuur Magazine bij je thuis op de mat, sluit hier een abonnement af.