Chris Irwin • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Chris Irwin

Dressuur gaat een samenwerking aan met Chris Irwin. Chris wil ons dressuurruiters helpen beter te rijden en beter met onze paarden te communiceren, aan de hand van de klassieke trainingsprincipes, én vanuit zijn onuitputtelijke schat aan paardenkennis. De filosofie van Chris is gebaseerd op het gebruik van lichaamstaal in de training, plus de beleefdheidsvormen en gezag dat komt kijken bij het opvoeden en opleren van een (jong dressuur)paard. In Dressuur 1-2019 stond een introducerend artikel over Chris en zijn trainingsmethode, en in de komende drie edities van Dressuur zal Chris ingaan op drie van zijn pijlers: training, opleiding en de zelfhouding van je paard. Ook zullen er later op deze pagina en ons YouTube-kanaal instructievideo’s verschijnen. Wil je meer weten over Chris en zijn trainingsmethode? https://chrisirwin.com/Artikelen

Chris Irwin: een introductie

We kennen allemaal de trainingsprincipes van de klassieke dressuur, zoals het Skala der Ausbildung, maar rijden we er vervolgens ook naar? Meestal niet, stelt de Canadese paardentrainer Chris Irwin. Hij ziet in de dressuur vooral gestreste paarden, en ruiters die niet weten hoe ze dat goed kunnen oplossen. Chris komt naar Nederland om ons te helpen, en zal in de samen met Dressuur zijn visie en trainingsmethode verder toelichten.

Lees hier het hele artikel met Chris Irwin >>>

Chris Irwin: ‘Trainen komt voor opleiden’

De Canadese paardentrainer Chris Irwin deelt het werk onder het zadel met paarden in drie stadia in: training, opleiding en de zelfhouding. In de afgelopen editie van Dressuur kon je Chris’ visie op de hedendaagse dressuursport lezen én waarom hij verandering nodig vindt. Nu verdiepen we ons in zijn visie op dressuurrijden, te beginnen met het eerste stadium: training. Tijdens het stadium van training focus je niet op het rijden van oefeningen, maar op het krijgen van de juiste connectie met je paard.

Lees hier het hele artikel over het stadium training >>>

Chris Irwin: ‘In het opleiden moet je strategisch zijn’

De Canadese paardentrainer Chris Irwin verdeelt het werk onder het zadel met paarden over drie stadia: training, opleiding en de zelfhouding. In de afgelopen editie van Dressuur kon je alles lezen over het stadium van ‘training’. Vanuit training kan je verder werken naar het volgende stadium: opleiding. Hierin wordt het tijd je paard te laten wennen aan verschillende omgevingen, en is het belangrijk goed op te letten op je paard en wat er om jullie heen gebeurt.

Lees hier het hele artikel over het stadium opleiding >>>

Chris Irwin: ‘Gedragenheid moet ontstaan’

De Canadese paardentrainer Chris Irwin verdeelt het werk onder het zadel met paarden over drie stadia: training, opleiding en de zelfhouding. In de afgelopen editie van Dressuur kon je alles lezen over het stadium van opleiding. Vanuit opleiding kan je verder werken naar het laatste stadium: zelfhouding. Hierin komt er steeds meer gedragenheid en verzameling. Je kunt gaan werken aan zijgangen, en de ‘push’ in de beweging van het paard wordt steeds minder.

Lees hier het hele artikel over het stadium zelfhouding >>>
Video’s

Chris Irwin: Rijden met ‘open reins’

Paardentrainer Chris Irwin legt uit waarom het in het stadium van training belangrijk is om te rijden met ‘open reins’, dus met de handen breed uit elkaar.

Bekijk hier de video over rijden met ‘open reins’ >>>

Chris Irwin: Buigen, niet trekken

In deze video legt Chris Irwin uit hoe en waar je een paard op de correctie, klassieke manier in kunt buigen. En ook hoe het vooral niet moet. 

Bekijk hier de video over buigen, niet trekken >>>

Chris Irwin: Rijd de juiste buiging

Chris Irwin legt uit waarom wij ruiters vaak niet de buiging van ons paard volgen, en daarmee stress veroorzaken. Hij vertelt hoe we ons paard moeten buigen.

Bekijk hier de video over de juiste buiging rijden >>>