Hester: Collega's • Dressuur Magazine
Blog
Foto: Ivonka Dopieralski

“Nou, nog ééntje dan.” Zou mijn paard tegen mij zeggen tijdens de vrijdagmiddag borrel, als hij mijn collega zou zijn. En ik schenk hem nog een flinke scheut lijnzaadolie bij. We kletsen wat over het nieuwe beleidsplan wat betreft het wel of niet halthouden op de AC-lijn in de nieuwe proeven en dat de bodem van de buitenbaan nodig aan vernieuwing toe is.

“Hoe gaat het eigenlijk met je muisarm?” Vraag ik de voskleurige collega naast hem. “Ja best, nu alle dekens weer uit de kasten gehaald zijn, is de hele muizenfamilie naar de kantine verhuisd.” antwoord hij.

“Ga je eigenlijk nog op wedstrijd dit weekend?” Vraagt de schimmel aan mijn collega paard. “Neuh, we gaan met de pony’s naar het bos, samen met m’n merrie.”

“Zeg” Begint de grote bruine op de hoek. “Kun je maandag ff voor me inklokken als je naar stal gaat, ik wil graag nog een extra rondje rennen door de wei, en anders sta ik zo lang op stal. Vorige week stond ik zó lang achter elkaar stil op stal, dat de TL-verlichting automatisch uit ging, niet te doen joh.” Mijn paard knikte begripvol. “Tuurlijk maat, mijn mens heeft niet zo’n 9-5 mentaliteit gelukkig, daar kan je echt dag en nacht op rekenen.”

De merries vooraan roddelen wat samen met hun amazones over ‘die nieuwe’. “Het mag dan wel casual friday zijn, maar je sjabrak kan dan nog wel matchen met je peeskappen toch?” Hinnikt de eerste. “Ja maar een nieuw zadel kan er blijkbaar wel gelijk vanaf” Briest de tweede. “Mét veel bling bling.” Kwettert de amazone die de duo partner van de eerste merrie is.

Als ruiter probeer ik te flexwerken met mijn paarden. Niet altijd in hetzelfde saaie grijze kantoor, (lees: binnenrijbaan) maar ook eens in het bos, een andere rijbaan en een andere discipline. Het proces vind ik minstens even belangrijk als het resultaat. Ik wil leren van mijn paardencollega’s en werk ook graag samen met andere paarden, waardoor ik nog veel meer leer en beter ga rijden en communiceren met de paarden. Ik maak in mijn hoofd een to do lijstje. Wat wil ik graag bereikt hebben aan het eind van deze week?

De samenwerking met mijn paarden probeer ik als teamwork te zien. We zijn collega’s en werken met elkaar aan een prachtig project. Hoe zou jouw conversatie gaan met je paard zo vlak voor het weekend? Hoe is je week geweest? En wat is de doelstelling voor volgende week? Ik hoor het graag van je!

Liefs Hester, Ruitergevoel

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.