Voor ruiters heel normaal • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

In de paardenwereld is het eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld dat je er alles aan doet om te zorgen dat het je paard aan niets ontbreekt. Een paard is per slot van rekening niet alleen je sportpartner, maar ook je maatje. Daardoor ga je dingen vaak gewoon vinden, die voor niet-paardenmensen toch wel eens vreemd lijken. Horse and Hound maakte een lijstje.

Beslag

Voor je paard komt er iedere zes tot acht weken een smid en als hij op ijzers staat dan krijgt hij dus elke keer weer dure nieuwe schoenen. Zit er tussentijds iets los of brokkelt er wat af, dan wordt de smid nog een keer extra opgetrommeld. Maar zelf vind je dat die sneakers van twee jaar terug eigenlijk nog wel prima zitten, tenminste op dat gat in de zool na ..

Garderobe

De kast van je paard puilt vaak uit van de diverse soorten zweet-, regen-, stal en paddockdekens. Daarnaast heb je dekjes, beenbeschermers in verschillende kleuren en misschien nog wat bandages. Voor jezelf vind je een lekkere spijkerbroek en een jack wel prima. Anders houd je natuurlijk geen geld over om een nieuwe deken voor je paard te kopen.

Arts

Als je paard een keer hoest, een keer een iets warmer been heeft of zich even iets anders gedraagt dan normaal, dan heb je het nummer van je dierenarts onder je sneltoetsen opgeslagen in je telefoon. Wanneer je teen bijna zwart is omdat je paard er op heeft gestaan of je vinger omdat het hek van de wei er tegen aan botste dan is een pleistertje voldoende. ‘Het gaat nog wel, zo erg is het toch niet.’

Bron: Horseandhound

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.