Isabell Werth: 'Werk ook in stap' • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Van topruiters kun je ontzettend veel leren. Zij hebben vaak door vallen en weer opstaan geleerd wat er echt toe doet in de training van je paard en daarom zijn tips van topruiters heel waardevol. Practical Horseman vroeg vijf topruiters om hun favoriete tip en deze keer is Isabell Werth aan het woord.

‘Werk ook in stap’

“Mensen vergeten vaak om aan het werk te zijn in de stap, maar je kunt zo veel doen in stap”, aldus Werth. Als warming up voor hete paarden raadt Werth aan om in de stap af te wisselen tussen verzamelen en weer ontspannen, dan weer te verzamelen en weer te ontspannen en daarbij hele kleine overgangen te rijden tussen de verzamelde en de arbeidsstap.

Verbinding

Met het rijden van veel overgangen binnen de stap werk je volgens Werth aan een goede verbinding van achter naar voren en nodig je je paard echt uit naar je hand toe te blijven lopen. “Je zou een uur per dag in de stap kunnen werken met je paard, maar niemand doet dat”, vervolgt de Duitse topamazone. “Juist in de stap kun je veel probleempjes, die je in de training tegenkomt, aanpakken. Vergeet dus niet te werken in stap.”

Meer tips van Isabell Werth vind je hier

Bron: Practicalhorseman

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.