Enkele tips om een betere ruiter te worden • Dressuur Magazine
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je als ruiter serieus bezig bent met de training van je paard met het doel om steeds verder met hem te komen, dan heb je vaak een bepaald doel voor ogen. Het maakt daarbij niet uit of je grote wedstrijdambities hebt of dat je thuis zo fijn mogelijk wilt kunnen rijden, hoe beter je kunt rijden hoe meer kans dat je je einddoel haalt.

Talent

Het kan daarbij een groot voordeel zijn als je talent hebt als ruiter, maar dat is iets waar je geen invloed op hebt. Gelukkig zijn er ook dingen waar je wel invloed op hebt en die je zeker kunnen helpen om jezelf als ruiter te verbeteren. Horse and Rider zette een paar tips op een rijtje.

Filmen

Wat heel leerzaam en informatief is, is een video kijken van je eigen rijden. Laat jezelf dus regelmatig filmen in de training, in de les en in de proef en kijk deze video’s dan terug om te zien wat er beter kan en wat er goed ging. Let dan gelijk ook op de sterke en zwakke punten van je paard, dan kun je daar ook je plan op aanpassen. Als je de filmpjes bewaart kun je zo nu en dan eens kijken naar de ontwikkeling van jezelf en je paard en zie je gelijk ook de vooruitgang.

Visualisatie

Probeer regelmatig te visualiseren wat je wilt bereiken. Stel je voor dat je mooi in balans zit en dat je dan met de kleinste hulpen je paard kunt rijden. Stel je ook voor hoe je eventueel een probleem oplost en dan daarna weer fijn verder kunt rijden. Probeer wel altijd zo realistisch mogelijk te zijn in je visualisatie, het is niet hetzelfde als een beetje dagdromen.

Denk licht en klein

Leer jezelf aan om altijd zo klein mogelijke hulpen te geven en wees altijd nieuwsgierig of het met nog minder kan. Hoe lichter en kleiner je hulpen kunnen zijn, hoe meer tijd je hebt om in balans met je paard mee te zitten en hem zo de gelegenheid te geven om optimaal te kunnen bewegen.

Bron: Horseandrider

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.