Carl Hester: 'Iedere overgang telt' • Dressuur Magazine
Artikelen
Carl Hester en Nip Tuck. Foto: www.arnd.nl

Van topruiters kun je ontzettend veel leren. Zij hebben vaak door vallen en weer opstaan geleerd wat er echt toe doet in de training van je paard en daarom zijn tips van topruiters heel waardevol. Practical Horseman vroeg vijf topruiters om hun favoriete tip en deze keer is Carl Hester aan het woord.

Iedere overgang telt

Alle overgangen zijn belangrijk en met overgangen terug kun je vaak veel verbeteren aan de balans van je paard, hem sterker maken en hem meer gewicht laten dragen met zijn achterhand. “Als je een paard in een overgang terug uit elkaar laat vallen in de training, dan gebeurt dat ook in de proef”, vertelt Hester. “Haast je paard nooit in een overgang terug, geef hem alle tijd om goed over de benen te blijven gaan.” Juist omdat iedere overgang telt, moet je ook aan iedere overgang aandacht besteden.

Vele voordelen

Naast het sterker maken van je paard helpt veel overgangen rijden ook om je paard gehoorzamer aan de hulpen te maken en om hem goed van achteren naar voren door zijn lijf te houden. Een handjevol overgangen per training is volgens Hester ook lang niet voldoende. “Laatst had ik een ruiter in een clinic en die heeft er in een half uur wel honderd gereden”, aldus de Britse ruiter. “En die droegen bij aan een heel aantal trainingsdoelen.”

Meer tips van Carl Hester vind je hier

Bron: Practicalhorseman

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.