Winnares online-cursus Sanne Beijerman: ‘Ik kijk er naar uit om het nog meer in te kunnen zetten!’ • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Winnares online-cursus Sanne Beijerman: ‘Ik kijk er naar uit om het nog meer in te kunnen zetten!’

Jessica Pellekamp met Bright Investment Foto: Norine Habekothé/NH Photo

Jessica Pellekamp deed onlangs mee aan onze winactie, waarbij je als Dressuur-abonnee kans maakte op een volledige online  mentale cursus van Sanne Beijerman en werd uit alle inzendingen als winnaar gekozen. De 24 -jarige amazone wilde de cursus graag winnen om samen met haar paard Bright Investment meer plezier te kunnen hebben in het wedstrijdrijden en hoopte daarmee ook meer successen te kunnen behalen.

Zielsmaatjes

Jessica heeft haar twaalfjarige NRPS-ruin als vanaf zijn derde jaar en heeft hem vanaf het begin af aan zelf opgeleid. “Hij kwam zo uit de opfok destijds en ik heb hem toen zelf zadelmak gemaakt”, vertelt Jessica. “Ik ken hem inmiddels  door en door en we zijn echt zielsmaatjes.”

Zenuwen

Het duo komt uit in de L2-dressuur, waar Jessica op zich heel blij mee is, maar echt genieten van de wedstrijden kon ze tot nu toe niet. “Zodra er iemand naar me kijkt als ik aan het rijden ben, denk ik de hele tijd ‘wat zullen ze wel niet van me denken’, ‘doe ik het eigenlijk wel goed genoeg’ of ‘zet ik mezelf nu niet voor schut’? en daardoor vond ik het eigenlijk helemaal niet zo leuk om te starten”, vertelt de amazone. “Ik werd daar zenuwachtig en gespannen van en dan kreeg ik nog meer last van twijfels.”

Alle vijf modules

Toen Jessica de online cursus van Sanne Beijerman voorbij zag komen klonk haar dat veelbelovend in de oren en besloot ze mee te doen aan de winactie van Dressuur.nl. Inmiddels heeft ze alle vijf modules van de online cursus doorlopen en heeft ze er al behoorlijk profijt van. “Een van de belangrijkste dingen die ik heb geleerd is om meer rust te kunnen vinden. Even een moment tot jezelf komen, zelfs al betekent dat dat je midden in het losrijden gewoon even gaat stappen”, legt Jessica uit. “Zorgen dat je je bewust bent van je ademhaling en deze ook onder controle te houden, dat is ook iets dat ik van de cursus geleerd heb.”

Doelen stellen

“Ook het stellen van de juiste doelen heeft enorm geholpen en was een echte eye-opener”, vertelt Jessica enthousiast verder. “Voorheen dacht ik bijvoorbeeld: ‘Volgende keer wil ik een winstpunt rijden’, maar nu heb ik geleerd dat ik veel beter kan focussen op een bepaald onderdeel zoals bijvoorbeeld de middendraf. Want als ik zorg dat dat oefen en dan in de proef heel goed zorg dat ik in de hoek hem even iets terugneem, dan goed de diagonaal op rijd, dan mooi middendraf rijd, waarbij ik mijn paard in balans houd en hem dan ook weer mooi terugneem, dan krijg ik voor dat onderdeel ook steeds betere punten. En als je zo steeds een stukje verbetert dan komen die winstpunten vanzelf wel.”

Korte pauze

Jessica heeft ook al gemerkt dat ze profijt heeft van de cursus in het rijden, maar moest even een korte wedstrijdpauze inlassen voor haar paard. “Hij mankeert  niet echt iets gelukkig, maar hij zat even iets minder lekker in zijn vel en daardoor heb ik besloten om iets rustiger aan te doen”, vervolgt Jessica. “Maar ik kijk er echt naar uit om het nog meer in te kunnen zetten, want ik kon het verschil echt al merken.”

Bron: Dressuur.nl

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook