Wijken voor meer balans • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wijken voor meer balans

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wijken voor het been gaat in de opleiding vooraf aan oefeningen als schouderbinnenwaarts, travers en appuyementen en komt in de wedstrijden alleen maar voor in het L. Toch is het een oefening, die je altijd kunt blijven gebruiken.

Balans

Dressagetoday maakte met Debbie McDonald een filmpje over travers en appuyeren en laat zien dat je het wijken hierin heel goed kunt gebruiken. Zo helpt een stukje wijken voor meer balans in de oefeningen, maar helpt het ook om oefeningen als travers makkelijker in te leiden voor je paard.

Wijken voor je buitenbeen

Om haar paard te helpen zijn balans te houden moet de amazone in het filmpje het eerste stukje lange zijde wijken voor het buitenbeen, zodat ze eerst de gewenste hoek met de hoefslag heeft waarbij haar paard goed door kan blijven draven naar haar hand toe en daarna pas buiging vragen.

Appuyeren

Voor het appuyeren uit moet de amazone juist eerst wijken voor haar binnenbeen en dan overschakelen naar appuyeren. Vanaf de rechterhand neemt ze haar paard dan na het afwenden bij A eerst even mee voor haar rechterbeen naar links. Blijft haar paard gebogen, nageeflijk en richting haar hand, dan gaat ze vanuit dat wijken appuyeren naar rechts. Daarmaa helpt ze haar paard om in balans naar haar hand te blijven lopen.

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back on Track

Lees ook