Verruimen in draf • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verruimen in draf

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Een goede verruiming in draf is mooi om te zien en vaak fantastisch om te voelen. Toch is het een oefening die niet voor iedereen even makkelijk is, ruiters en paarden zijn soms geneigd om snel te gaan in plaats van groter en dat is bij het verruimen nou net niet de bedoeling.

Het gevoel

Om goed te kunnen verruimen moet je weten welk gevoel je nastreeft met je paard, maar je weet pas wat dat gevoel is op het moment dat je paard ook echt goed verruimt.

Uitleg

Natuurlijk kun je uitleg vragen aan je instructeur en die kan je ook vertellen dat de verruiming bijvoorbeeld van achteren uit moet beginnen. Je paard moet zijn passen groter maken en zijn zweefmoment wordt langer. Maar als je een beeld schetst van het gevoel, dan wordt het misschien ineens wel een stuk duidelijker.

Plaatje

Daarom liet Dressagetoday een tekening maken van een tip van Maryal Barnett. “”Stel je voor dat je paard met zijn voorhand omhoog komt alsof hij een berg op draaft. Dit gevoel van klimmen is hetzelfde gevoel als dat wat je krijgt wanneer je paard zijn gewicht naar zijn achterhand brengt en de energie gebruikt om grotere passen te maken”, aldus Barnett.

Lees hier nog een aantal tips om de drafverruimingen van je paard te verbeteren.

Bron: Dressagetoday

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook