Training met Ingrid Klimke in vogelvlucht • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Training met Ingrid Klimke in vogelvlucht

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

We hebben op Dressuur.nl vaker geschreven over de filosofie van Ingrid Klimke en over hoe zij de training aanpakt, maar in een video van Wehorse geeft de Duitse topamazone een kijkje in haar training van de jonge paarden.

Variatie

Met fragmenten uit de training van enkele van haar jonge paarden laat Klimke samen met haar trainer Paul Stecken in vogelvlucht zien wat zij belangrijk vindt in de training.

Cavalettiwerk, sprongetjes, werk aan de hand, dressuuroefeningen terwijl je buiten rijdt en dagelijks lekker in de wei zijn enkele onderdelen die aan de orde komen. Net als wissels, pirouettes, series en verzameling oefenen aan de lange lijnen.

Tips

Een van de waardevolle tips, die Klimke meegeeft is dat je altijd op moet letten of je paard nog gemotiveerd is en dat je moet stoppen voordat hij te moe is om nog iets op te kunnen nemen. “Stop altijd op een moment dat je paard zich nog goed voelt en zin heeft om met je te werken, dat is belangrijk om hem gemotiveerd te houden.”

De reis is de beloning

Verder vertelt Klimke dat de reis de beloning is van je werk en niet het einddoel. Niet iedereen wordt Olympisch kampioen, maar het dagelijkse werken met je paard en het steeds weer iets meer kunnen, dat zijn de mooie dingen met rijden en daar moet je van genieten.

Bron: Wehorse

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook