Tijdelijk geen bak? Zo los je het op • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Tijdelijk geen bak? Zo los je het op

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Het fijnste kun je met je dressuurpaard natuurlijk trainen in een mooie en goed onderhouden rijbaan, maar het kan wel eens voorkomen dat je deze even niet tot je beschikking hebt. Wanneer je dan toch aan het werk wilt blijven heb je misschien iets aan de onderstaande tips, die Your Horse verzamelde.

De wei op

Verplaats je training tijdelijk naar de wei van je paard. Eventueel kun je met een paar balken de afmetingen van de rijbaan neerleggen, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de enorme hoeveelheid extra ruimte die je hebt in de meeste weilanden. Dan kun je mooi eens een groter stuk in verlichte zit galopperen of eens een lekker lang stuk groot draven met een wat langere hals. De oefeningen die je moet doen kun je overal vragen, daar hoef je niet persé een echte rijbaan voor uit te zetten.

Het bos in

Is je weiland niet geschikt, neem je paard dan lekker mee naar het bos of het strand. In het rechtuit rijden kun je ontelbaar veel overgangen vragen en waarschijnlijk is je paard buiten alleen nog maar meer gemotiveerd om eens een lekker stuk midden- of uitgestrekte draf te gaan. En als je een beetje meer voorwaarts-zijwaarts zou willen rijden, ga dan van links naar rechts en weer terug wijken voor de kuit. Of vraag een stukje schouderbinnenwaarts afgewisseld met travers. Je kunt zelfs vaak wel een paar passen appuyeren als je dat wilt.

Stappen op de weg

Heb je geen bos of strand in de buurt, ga dan lekker met je paard op de weg stappen. Ook dan kun je een pasje wijken of schoudervoor vragen en bovendien kun je dan heel goed oefenen om je paard lekker swingend door zijn lijf naar je hand te laten stappen. Daar wordt hij lekker los en ontspannen van en het is ook nog eens goed voor zijn gezondheid om regelmatig op een harde ondergrond een stuk te stappen.

Bron: Yourhorse

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.