Theo Hanzon: 'Online lessen worden heel leuk ontvangen' • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon: ‘Online lessen worden heel leuk ontvangen’

Theo Hanzon & Helena van het Goorhof

Vanwege de coronacrisis is het gewone dagelijkse leven voor veel mensen een beetje stil komen te liggen. Als ruiter heb je nog wel de uitzonderingspositie dat je je paard mag verzorgen en trainen, maar toch is er ook in de hippische wereld momenteel veel anders dan anders.

Hoofdredacteur van Dressuur.nl Bettine van Harselaar sprak voor Clipmyhorse met de succesvolle dressuurruiter Theo Hanzon over wat hij merkt van de coronamaatregelen en hoe hij ermee omgaat.

Klusjes

Hanzon vertelt in onderstaande video over de dagelijkse gang van zaken bij hem op het bedrijf. “Overdag is er weinig veranderd, we rijden de paarden en de klanten, die bij ons staan komen ook hun paarden rijden”, aldus Hanzon voor wie de avonden en de weekeinden wel een stuk rustiger zijn, omdat lessen niet doorgaan en de wedstrijden ook niet. “De extra tijd in het weekend gebruiken we nu voor de klusjes, die normaal een beetje bleven liggen.”

Online lessen

Omdat de normale lessen niet doorgaan en Hanzon zijn leerlingen wel de mogelijkheid wil bieden om zijn hulp in te schakelen is hij op het moment wel actief bezig met het geven van online lessen. “Sommige ruiters geef ik les via een live-verbinding, maar mensen kunnen ook een video insturen en die voorzie ik dan van feedback en dan stuur ik hem terug”, vertelt Hanzon. “Die online lessen worden heel leuk ontvangen.”

Verder vertelt Hanzon in de video nog welke paarden hij momenteel op stal heeft staan en wat zijn doelen zijn voor als de wedstrijden straks weer wel door mogen gaan. Zo komt onder andere Invershin (v. Charmeur) ter sprake, die inmiddels klaar is voor de Lichte Tour en ook via de videoselecties een ronde verder is voor de WK-selecties en Grand Prix-paard Helena van ’t Goorhof (v. Gribaldi), die weer helemaal fit was voor het hoogste niveau. Bekijk hieronder het hele interview.

Bron: CMH

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook