Stabieler zitten met een ezelsbruggetje • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Stabieler zitten met een ezelsbruggetje

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Bij een goede houding en zit, zit je als ruiter niet alleen netjes en rechtop op je paard, je moet ook zo blijven zitten als hij in beweging komt. Daarvoor moet je los en ontspannen kunnen zitten, maar tegelijk ook krachtig genoeg zijn om je balans te bewaren terwijl je je aanpast aan de beweging van je paard.

Lastig

Die kracht, die je daarvoor nodig hebt, mag geen spanning veroorzaken in je lichaam, want dan ben je niet meer ontspannen genoeg om de bewegingen te kunnen volgen.

Ezelbruggetje

Omdat het soms wat lastig is om uit te leggen hoe het dan zou moeten voelen om tegelijk ontspannen en toch voldoende aanspanning in je lichaam te hebben, bedacht Hilary Moore Hebert een ezelsbruggetje en liet Dressagetoday er een tekening van maken.

In de branding

“Stel jezelf voor dat je tot je middel in de branding staat in de zee. Om te kunnen blijven staan moet je je gewrichten soepel en gebogen houden en je bovenlichaam rechtop boven je heupen. Als je je balans goed gevonden hebt dan kun je blijven staan in de golfslag die zowel van achteren als van voren kracht uitoefent. Probeer op die manier je eigen balans te vinden in het zadel en volg van daaruit je paard.”

Bron: Dressagetoday

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.