Verzameling: Laat je paard voor je opbloeien • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Verzameling: Laat je paard voor je opbloeien

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Hoe verder je met je paard komt, hoe meer je hem kunt gaan verzamelen. Daarbij is het belangrijk dat hij goed in balans leert gaan en steeds iets meer zijn gewicht leert verplaatsen naar zijn achterbeen.

Optelsom

De verzameling is dus een optelsom van alle basisdingen, die je je paard geleerd hebt en het resultaat is dan dat je paard van achteren gaat zakken en van voren lichter wordt en meer opgericht.

Gevoel

Het is best lastig om jezelf het gevoel van verzameling voor te stellen als je het nog niet kent, maar ook als je wel weet hoe het kan voelen, is het nog niet altijd makkelijk om dat gevoel weer op te roepen.

Plaatje

Het is in ieder geval niet de bedoeling dat je je paard met je handen probeert op te tillen, maar ook al weten de meeste ruiters dat wel, in de zoektocht naar het juiste gevoel zijn ruiters er soms wel toe geneigd. Daarom liet Dressagetoday uittekenen hoe je je het gevoel van verzameling voor zou moeten stellen om naar een goed resultaat te kunnen werken. Een plaatje zegt vaak meer dan woorden.

“Stel je voor dat je paard zijn schouders en het eerste deel van zijn hals voor je op zou laten bloeien”, luidt hierbij de tip, daar is geen kracht nodig.

Klik hier om nog meer berichten over verzameling te lezen

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook