Sturen met je hele lichaam • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Sturen met je hele lichaam

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Om je paard goed in de rondte te kunnen rijden en te zorgen dat hij door zijn lijf gaat en in balans kan blijven, moet je hem met je hele lichaam kunnen ‘sturen’ en daarvoor moet je in ieder geval onafhankelijk kunnen zitten.

Kijken

Om de richting te kunnen aangeven waarin je wilt rijden moet je bijvoorbeeld kijken in de richting waar je heen wilt. Niet alleen omdat je dan weet dat je de goede kant op gaat, maar ook omdat je met je lichaam je ogen volgt en daarmee het juiste signaal geeft aan je paard.

Met je hele lichaam

Verder zou je om optimaal te kunnen ‘sturen’ de energie van je paard in de richting moeten leiden waar je heen wilt en omdat dat een gevoel is dat misschien niet zo makkelijk is om uit te leggen, liet Dressage Today er een plaatje van maken.

“Stel je voor dat je de energie van je paard laat stromen door een kanaal dat je maakt tussen je schouders, ellebogen, knieën en voeten en houd daarbij je handen netjes voor je uit. Bedenk dan waar je heen wilt en houd de energie van je paard binnen dat denkbeeldige kanaal, dan help je hem in balans blijven en ga je de weg die je wilt volgen.”

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back on Track

Lees ook