Stop met meegalopperen! • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Veel mensen – vooral met wat tragere paarden – zitten overdreven mee in de galop. Hun hele bovenlijf duwt het paard vooruit, ze ‘galopperen’ zelf als het ware mee in hun zit.

Door al dat heen en weer swingen ontstaat een erg onrustig beeld en geef je soms hulpen waar je je helemaal niet bewust van bent. De Australische Grandprixamazone Natascha Althoff, die onder meer met de Friese hengst Abe op het hoogste niveau uitkwam, wijdde een korte video aan dit onderwerp. Haar belangrijkste boodschap: “Het is niet jouw werk om je lijf te bewegen in het ritme waarin je paard moet bewegen, het is jouw werk om stil te zitten!”

Kermis-paard

Om te corrigeren moet je denken aan een paard in de ouderwetse caroussel in de Efteling, aldus Althoff. “Stel je voor dat jij de paal bent waarmee dat kermispaard vast zit. Breng je schouders naar achteren en zorg dat je oor, heup en enkel op één lijn liggen.” De Australische vervolgt: “Als je dan nog steeds voelt dat je met je zit overdreven meegaloppeert, strek dan je wervelkolom op en beweeg je navel richting je ruggengraat. Maak jezelf heel lang en laat je hoofd richting het plafond komen.”

Bekijk de video van Althoff via deze link.

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.