Rechtgaan? Visualiseer een tunnel • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rechtgaan? Visualiseer een tunnel

Foto: www.madebyjessy.com

Een van de eerste dingen die je leert als je gaat paardrijden is dat je moet kijken waar je heen gaat. Behalve dat het nodig is omdat je anders waarschijnlijk niet uitkomt waar je wilt, is het ook veiliger als je ziet wat er voor je gebeurt. Daarnaast is het nodig om op een later moment mooie rechte lijnen te kunnen rijden.

Denk bijvoorbeeld maar aan de AC-lijn in je proeven of de diagonaal waarop je moet uitstrekken of waarop je een wisselserie rijdt. Wanneer je die kaarsrecht kunt rijden draagt dat bij aan een goed cijfer en het is bovendien ook een bevestiging dat je je paard goed aan de hulpen hebt.

Tussen de oren

Een van de tips, die je vaak hoort om goed rechtuit te kunnen rijden is om tussen de oren van je paard door te kijken, maar wat je ook zou kunnen doen is jezelf voorstellen dat je door een lange smalle tunnel rijdt.

Plaatje

Vooral omdat een plaatje soms meer zegt dan woorden, liet Dressagetoady een tip van Jan Brink uittekenen. “Stel je voor dat je in een tunnel rijdt. Focus op de plek waar je uit wilt komen: de letter waar je naartoe rijdt. Tijdens oefeningen, waarbij je kaarsrecht moet blijven, moet je weten welke lijn je wilt volgen anders loop je het risico dat je paard naar links of rechts dwaalt in de oefening”, aldus Brink.

Bron: Dressagetoday

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook