Peervormige slangenvolte voor nog meer gymnastiek • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Peervormige slangenvolte voor nog meer gymnastiek

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Voltes en slangenvoltes zijn oefeningen waarmee je je paard fijn los kunt werken, maar die ook goed zijn om je paard sterker en handiger te maken. Daarbij zijn het ook oefeningen waarbij je als ruiter leert opletten en goed vooruit te kijken om te zorgen dat je de figuren ook zo correct mogelijk rijdt.

Eerder kon je hier al lezen dat je slangenvoltes niet alleen kunt gebruiken als figuur, maar ook om overgangen mee te oefenen en te verbeteren, deze keer gaat het over de vorm waar je mee kunt variëren.

Drie bogen

De gewone slangenvolte, die wordt gereden bestaat meestal uit drie bogen (20x40m-baan), die gelijk verdeeld zijn over de rijbaan en waarbij je op de middellijn via een klein stukje rechtuit van de ene naar de andere hand wisselt.

Extra buiging

Wanneer je nog een beetje extra aan de buiging van je paard wilt werken kun je die bogen volgens de Duitse trainer Eva Lempa-Röller ook peervormig gaan rijden. Het voordeel van peervormige bogen is dat je je paard nog meer kunt laten buigen en op die manier ook nog ruimte krijgt om een extra boog te rijden of zelfs twee. Het steeds opnieuw van buiging en stelling veranderen zorgt dat je paard nog losser wordt en is ook goed voor zijn balans en handigheid. (Bekijk hier een plaatje van het rijden van een peervormige slangenvolte)

Bron: Reiterrevue

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back on Track

Lees ook