Oost, west rechtop is het best • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Oost, west rechtop is het best

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je aan het rijden bent, dan moet je zorgen dat je rechtop zit en midden op je paard. Wanneer je zelf een goede houding hebt en een goede balans is het voor je paard makkelijker om je te dragen en dat zorgt er weer voor dat hij zich zo goed mogelijk kan bewegen.

Ezelsbruggetjes

Er zijn meerdere ezelsbruggetjes om zo goed mogelijk rechtop te zitten voor een ruiter zoals bijvoorbeeld dat je jezelf voor kunt stellen dat er boven je hoofd een magneet zit en in je cap een stukje ijzer, zodat je als het ware omhoog getrokken wordt.

Schouders gelijk

Maar goed rechtop in balans zitten heeft niet alleen met je hoofdhouding te maken, het is ook belangrijk dat je schouders even hoog houdt en je rug in het midden. Daarom maakte Dressagetoday onderstaand plaatje, waarop een tip van Holly Mason wordt afgebeeld.

“Stel je voor dat je sleutelbeenderen aan beide zijden verlengd worden als de oost- en westwijzer van een kompas. Vanuit deze wijzer laat je je nek en hoofd naar boven wijzen, naar het noorden. Door deze goed uitgebalanceerde positie van het bovenlichaam kun je jezelf beter dragen, zodat je paard jou beter kan dragen.”

Bron: Dressagetoday

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook