Oefeningen met een vierkant van balken • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Er zijn veel manieren om te variëren in de training, waaronder ook werken met balkjes. Je kunt ze in een rijtje leggen of her en der verspreid in de rijbaan, maar je kunt ook werken over balkjes als je ze in een vierkant legt. Cavallo zette een paar oefeningen op een rijtje.

Rechtuit en halt

Wanneer je een vierkant ( 3 x 3 meter) maakt van vier balken en je legt deze midden in de bak neer dan kun je er van alle kanten gebruik van maken. Om het rechtuit rijden te oefenen kun je in stap of in draf over de balken gaan, waarbij je precies in het midden van de balken wilt blijven. Naast rechtuit rijden kun je ook precies tussen de balken halthouden en daarna weer rechtuit weg rijden.

Kwart volte

Lukt het rechtuit rijden goed, probeer dan eens om een kwart volte te maken. Rijd over de eerste balk heen in stap en verlaat het vierkant dan over de balk rechts of links van je. Op die manier maak je een kwart volte. Lukt dat goed, dan kun je het ook in draf proberen.

Rechtuit en volte

Rijd het vierkant in en uit op een rechte lijn en maak dan vanaf de tweede balk een volte naar links of naar rechts, waarbij je vanaf de zijkant nog een keer het vierkant in komt en dan weer over de tweede balk het voerkant verlaat.
(Klik hier voor een afbeelding. Foto 4)

Van hoek naar hoek

Je hoeft niet alleen over de balken te rijden als je er recht naartoe rijdt, je kunt ook van hoek naar hoek rijden. Dat kan wat lastiger zijn om te beginnen, maar als je je paard goed tussen je handen doorrijdt, kun je hem daarmee ook nog iets extra oplettender krijgen.

Bron: Cavallo

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.