Nog een keer een balkjes-variatie • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nog een keer een balkjes-variatie

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het werken met balkjes is een leuke afwisseling voor je dressuurpaard, maar als je iedere week hetzelfde lijntje balkjes neerlegt kan dat ook wel eens een beetje saai worden. Voor wie wel wat inspiratie kan gebruiken heeft Inspire Dressage een leuke tip online gezet. Je hebt er twaalf balken van drie meter voor nodig en je kunt het figuur op veel manieren gebruiken.

Driehoek – zandloper – driehoek

Je legt zoals op onderstaande video te zien is de balken neer midden in de baan, waarbij het lijntje begint met een driehoek, gevolgd door een zandloper en weer een driehoek.

Recht

Het voordeel van de driehoekvorm is dat je op heel veel manieren de balkjes kunt nemen in draf en galop, maar dat je heel goed kunt checken of je paard recht is. Wanneer je over het midden van een balk de figuur rechtuit in rijdt, dan moet je er over de punt weer uit.

Volte

Behalve rechtuit rijden kun je ook voltes maken over de driehoek-figuren en als je door het midden van de figuur rijdt een heel lijntje achter elkaar rijden.

Er zijn een heleboel manieren om dit figuur te gebruiken en door een beetje te spelen met hoe je aanrijdt kun je je paard ook uitdagen om een keer een wat kortere pas te maken of juist een keertje een wat grotere pas. Wanneer je paard eraan toe is kun je ook een beetje spelen met de vliegende wissels in het midden van de figuur, zoals ook in het filmpje wordt getoond.
Al met al een hoop variatie waarbij je om de balken heen nog ruim voldoende plek hebt om tussendoor niet over de balkjes te rijden, maar er juist tussendoor.

Bron: Inspiredressage

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook