Naar je hand? Denk aan een rietje • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Naar je hand? Denk aan een rietje

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Een van de dingen, die je met de training van je paard wil bereiken is dat hij van achter naar voren door zijn lijf naar je hand toe loopt. Op die manier kun je hem rijden in de houding, die past bij zijn niveau of het werk dat je van vraagt en waarbij hij zichzelf en zijn ruiter zo goed mogelijk kan dragen.

Uitschuiven

Wanneer je zoekt naar het gevoel dat je wilt hebben als je paard goed naar je hand loopt en hoe hij daarbij vanuit zijn hals een stukje uitschuift om die verbinding van achter naar voren af te maken, vergelijk de hals van je paard dan eens met een buigrietje.

Plaatje

Dressagetoday liet deze tip uittekenen en onderstaand plaatje is het resultaat.

Concentreer je niet op de mond van je paard, maar op het deel van zijn hals net voor zijn schoft. Wanneer je paard dat stuk van zijn hals iets opbolt en daarbij iets naar voren uitschuift, dan loopt hij mooi naar je hand en is de verbinding mooi stabiel. Dat moet uiteraard vanuit je drijvende hulpen met zit en benen tot stand komen, maar op die manier houdt je hem mooi met zijn neus naar voren en geef je hem de kans om echt je hand te vinden.

Bron: Dressagetoday

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook