Multitasking, een nieuwe challenge • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: Quillemette Kraaikamp

Het is voor een ruiter belangrijk dat hij leert om meerdere dingen tegelijk te kunnen doen en daarbij gewoon ontspannen te blijven rijden. Vaak lukt dat als je verder komt steeds een beetje makkelijker, maar het is wel belangrijk om steeds aan jezelf te blijven werken, zodat je ook steeds meer goede gewoontes ontwikkelt. Ook variatie in de training helpt daarbij.

Een aantal dressuurruiters, die op het hoogste niveau rijden maakten er een nieuwe challenge van om te laten zien hoe goed zij kunnen multitasken. Met filmpjes op facebook laten zij zien dat ze met gemak een rijtje wissels om de pas kunnen rijden en dan vervolgens hun paard over een hindernis kunnen rijden.

Inspiratie

Horse and Hound verzamelde de filmpjes van deze ruiters en zette ze op een rijtje. Ook als je nog niet echt toe bent aan de wissels om de pas is deze challenge een leuke inspiratie om als dressuurruiter te ontdekken hoe goed je kunt multitasken.

Heuse hindernis

In het eerste filmpje is eventing- en dresuurruiter Dannie Morgan te zien met zijn achtjarige Braemer.

Leuke sprong

Grand Prix-amazone Sara-Jane Lanning neemt ook nog best een aardige hindernis aan het eind van haar serie wissels.

Lange beugels

Matt Cox houdt het bij een iets lager sprongetje en gaf aan dat de uitdaging voor hem vooral zat in het springen met je beugels op dressuurlengte.

Met één hand

Luke Baber-Davies deed er een schepje bovenop en reed de wissels met één hand voor hij de cavaletti aan het einde van het lijntje overwon.

Internationaal Grand Prix-paard

Ook Isobel Wessels voelde zich geroepen om met haar internationale Grand Prix-paard Chagall mee te doen aan de challenge.
.

Springles op het verlanglijstje

Voor Nicola Buchanan was een balkje op de grond aan het einde van haar lijn voor nu voldoende uitdaging, maar zij riep al gelijk dat ze toch wat springlessen wil gaan volgen.

Volgende challenge

Tot slot laat Dannie Morgan gelijk de volgende challenge zien: een zigzag appuyement met aansluitend een smalle hindernis.

Bron: Horseandhound

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.