Mooie halve ophouding: Maak een wheelie • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mooie halve ophouding: Maak een wheelie

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

De halve ophouding is met rijden iets dat niet zo eenvoudig is uit te leggen. Het is een gevoel dat je moet ontwikkelen en waar je best een tijdje mee bezig bent voordat je echt door hebt wat de bedoeling is.

Plaatje

Je wilt je paard met je been actief houden en daarbij je hand sluiten zodat je paard even zijn gewicht iets meer naar achteren verplaatst, maar daarbij wil je ook de energie in je paard opnieuw in balans brengen. Omdat een plaatje soms veelzeggender is dan woorden liet Dressage Today een tip van Chrissa Hoffmann uittekenen.

Bergop

“Onthoud dat het er niet alleen om gaat dat je je been tegelijk aanlegt met het sluiten van je hand. Je moet de energie herbalanceren met je zit. Stel je daarom voor dat je op een fiets zit en je staat net op het punt om een wheelie te maken”, aldus Chrissa. “Span daarvoor je buikspieren aan, til je borst op en kantel iets in je bekken zodat je het voorwiel van de grond kunt laten komen. In het zadel doe je eigenlijk hetzelfde en daarmee nodig je je paard uit om zijn achterhand iets te laten zakken, waardoor hij zich voor opricht.”

Kun je nog meer tips gebruiken, Lees dan hier nog meer berichten over de halve ophouding

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back on Track

Lees ook