Mooie galop: rijd door een tunnel • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mooie galop: rijd door een tunnel

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Voor sommige ruiters en paarden is de galop de favoriete gang, terwijl het voor anderen juist soms een beetje een uitdaging kan zijn om goed te galopperen. Wat in ieder geval heel belangrijk is om mooi in balans te kunnen galopperen met je paard is dat je leert om hem van achter naar voren te rijden en daarbij de energie vanuit je been naar je hand toe te laten stromen.

Recht

Om dat voor elkaar te krijgen wil je je paard mooi recht laten gaan, want als hij scheef of krom gaat in de galop dan gebruikt je paard zijn lichaam niet op de juiste manier en gaat er energie verloren.

Voltes

Voor het recht kunnen gaan moet je paard soepel en los zijn en dat kun je bijvoorbeeld voor elkaar krijgen met het rijden van voltes in de galop en door stukjes schoudervoor te vragen. Zo kun je je paard zijn binnenachterbeen activeren en rijd je hem naar je buitenhand toe. Ook het rijden van overgangen draf-galop en weer terug helpt bij het loswerken.

Een tunnel

Het uiteindelijke doel is om je paard rechtuit en bergopwaarts te laten galopperen en omdat een plaatje soms kan helpen om je iets beter voor te kunnen stellen wat je wilt bereiken, liet Dressagetoday een tip van Debbie McDonald uittekenen. “Stel je voor dat de galop van je paard steeds hetzelfde blijft en dat je paard door een tunnel galoppeert, vanuit je been naar je hand”, aldus McDonald, die ditzelfde plaatje schetst voor wanneer ze iemand helpt met de wissels en de wisselseries.

Lees hier nog meer tips voor de galop, de overgangen naar galop en de wissels.

Bron: Dressagetoday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook