Knielen voor een stabiele(re) beenligging • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Knielen voor een stabiele(re) beenligging

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Iedere serieuze ruiter streeft ernaar om netjes op zijn paard te kunnen zitten, waarbij hij zijn paard kan volgen. Daarbij is het belangrijk dat je je benen ontspannen langs je paard kunt laten liggen en dat je dat ook telkens opnieuw doet nadat je een hulp hebt gegeven.

Been optrekken

Wat ruiters soms wel eens per ongeluk doen wanneer ze hun been stil willen houden, is dat ze hun benen een beetje optrekken tijdens het rijden. Dat gebeurt vaak omdat ze een beetje klemmen in hun poging om beter te zitten, maar het gevolg is dat ze zichzelf juist uit het zadel duwen of dat hun knie juist steeds iets te veel naar voren schuift.

Ontspannen

Om je been ontspannen langs je paard te kunnen laten liggen moet je je been dus ook niet extra aanspannen, maar dat is soms wel makkelijker gezegd dan gedaan.

Plaatje

Omdat een plaatje vaak meer zegt dan alleen woorden liet Dressage Today een tip uittekenen van internationaal Grand Prix-amazone Sharon Schneidman. “Om je te helpen je been vanuit je heup op de juiste manier om je paard te leggen met aanspanning van de juiste spieren, stel je dan voor dat je knielt als je in het zadel gaat zitten”, aldus Schneidman. Op die manier ontspant de binnenkant van je bovenbenen en je duwt je knieën naar beneden in plaats van dat je ze optrekt.

Bron: Dressagetoday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook