Ingrid Klimke geeft kort maar krachtig advies voor mooie wissels • Dressuur Magazine
Artikelen
Ingrid Klimke met Franziskus

Wanneer je paard de wissels springt, dan is de volgende stap om die wissels mooi te kunnen maken zodat hij daarna misschien ook mooie wisselseries kan gaan maken. Ingrid Klimke gaf onlangs een clinic waar deze series ter sprake kwamen en Clipmyhorse plaatste een stukje hiervan online.

In de video geeft de Duitse topamazone een paar kleine tips, die een groot verschil maken in de uitvoering van de wissels.

Klein beetje been

Om te beginnen laat Klimke zien dat het volstaat om je been maar een heel klein beetje te verleggen voor de wissel. “Je hoeft maar een klein beetje been te geven, dat is voldoende”, zegt ze terwijl ze ook even laat zien hoe weinig de amazone haar been maar hoeft te bewegen.

Bovenlichaam stil en terug

Om te voorkomen dat je steeds meer heen en weer gaat schommelen met je bovenlichaam in de wissels moet je goed vooruit kijken als je wissels of wisselseries rijdt. “Concentreer je op een punt in de verte in de richting waarheen je rijdt en blijf daarheen kijken. Kijk niet naar beneden, dan zak je snel wat opzij. Je heup moet naar voren in de wissel, niet je bovenlichaam”, vertelt de Duitse terwijl ze vanaf de grond laat zien hoe je als ruiter anders steeds meer gaat schommelen.

Buitenteugel

De derde tip, die de amazone van Klimke krijgt voordat ze nog een keer een aantal wissels gaat rijden is om het paard eerst goed aan de buitenteugel te rijden na de wending en dan in een rechte lijn de wissels te vragen.

 

 

Bron: Clipmyhorse

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.