Het gevoel van het zweefmoment • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Het gevoel van het zweefmoment

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je paard goed in balans kan draven heeft hij een na elke pas een zweefmoment. Hoe beter hij gaat draven en hoe sterker hij wordt, hoe groter dat zweefmoment kan zijn, maar daarvoor moet je als ruiter wel zorgen dat je je paard niet in de weg zit.

Evenwicht

Je paard kan alleen maar bewegen met een groot zweefmoment als zijn ruiter zo goed mogelijk mee is in zijn beweging en daarbij zo goed mogelijk in het midden van zijn rug blijft zitten.

Opzij

Zit je als ruiter scheef op je paard of hang je een beetje opzij dan belemmer je je paard doordat je hem uit zijn evenwicht haalt. Terwijl je als je wel netjes zit en je paard volgt hem steeds makkelijker kunt volgen omdat hij je dan ook echt meeneemt.

Het gevoel

Om je het gevoel van het zweefmoment voor te kunnen stellen liet Dressagetoday een plaatje maken. Stel je voor dat je in een achtbaan zit en je gaat net over het hoogste punt heen voordat je naar beneden zoeft. Je zit dan nog op je stoeltje, maar je hebt het gevoel dat de zwaartekracht even geen invloed heeft. Dat is het gevoel dat je krijgt tijdens het zweefmoment.

Bron: Dressagetoday

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook