Het gevoel van een gelukte halve ophouding • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: www.arnd.nl

Als je meerdere trainers vraagt wat een halve ophouding nu precies is, dan krijg je waarschijnlijk een aantal verschillende antwoorden. De meeste ruiters weten ongeveer wel wat een halve ophouding is en waarvoor je een halve ophouding gebruikt. In feite is het te vergelijken met een tikje op iemands schouder waarmee je zegt: “Let je even op?”

Er verschenen eerder al meerdere berichten over de halve ophouding en in dit artikel legt Robert Dover het uit.

Vliegtuig

Steffen Peters gaf op Dressage Today een ezelsbruggetje om te kunnen voelen of je halve ophouding heeft gewerkt.

“Het gevoel dat je krijgt na een gelukte halve ophouding lijkt een beetje op het landen van een vliegtuig. De achterwielen hebben de grond al bereikt, maar het neuswiel nog niet. Het is een gevoel van lichtheid, maar wel met power”, aldus Peters. “Zit even dieper in en druk je paard dan met je kuit voor je uit. Als de halve ophouding is gelukt dan voelt de beweging van je paard meer bergop, met meer energie en power, maar wel licht.”

Lees hier nog een paar berichten over halve ophoudingen

Bron: Dressagetoday

1 reactie op “Het gevoel van een gelukte halve ophouding

  1. eddy crul schreef:

    Toen ik 20 jaar geleden onder lichte druk van mijn dochter en mijn vrouw met dressuur begon werd er bijna in iedere les gesproken over de halve ophouding.De laatste +- 10 jaar heb ik geen enkele trainer noch trainster horen spreken over de halve ophouding.Laat staan ze in de praktijk toe te passen. Dus zover is het uiteindelijk gekomen met de dressuur.vr gr EC

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.