Haal alles uit je training • Dressuur Magazine
Artikelen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Ruiters besteden vaak een hoop tijd aan de training van hun paard en hopen daarmee natuurlijk ook vooruitgang te boeken. Alhoewel het er af en toe bij hoort om een tijdje op een plateau te staan in de training, kan het ook zijn dat je stil staat omdat je niet alles uit je training haalt wat erin zit.

Young Rider Joanna Thurman-Baker gaf daarom op Horse and Hound een paar tips, waarmee je kunt zorgen dat je wel alles uit een training haalt.

Maak je hoofd leeg

Zorg om te beginnen dat je je hoofd leeg maakt. Vergeet even wat er overdag allemaal is gebeurd of wat er na de training nog allemaal moet gebeuren. Als je op je paard stapt, dan moet je je op je paard concentreren.

Maak een plan

Zorg dat je voordat je gaat rijden een plan hebt. Denk daarbij aan een bepaalde oefening, die je wilt verbeteren, overgangen, die geoefend moeten worden of juist dat ene figuur. Je kunt afwijken van je planning als je merkt dat je paard die dag iets anders nodig heeft, maar trainen zonder plan brengt je meestal nergens.

Spiegels of film

Gebruik de spiegels in de baan om af en toe even in te kijken of je paard bijvoorbeeld echt recht gaat of dat je zelf wel netjes rechtop zit. Wanneer je geen spiegels hebt, laat dan regelmatig een stukje filmen, dan zie je ook wat je zelf aan het doen bent en gelijk ook of het gevoel overeen komt met wat je ziet.

Stap uit je comfortzone

Wanneer je doet wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg. Dus als je veilig en wel hetzelfde rondje blijft rijden, dan kom je niet verder. Wees dus dapper en doe ook steeds een stapje buiten je comfortzone. Daarmee ontwikkel je jezelf en je paard.

Rijd niet te lang

Hoe fanatiek je ook bent, blijf niet eindeloos doorrijden. Drie kwartier werk is meestal echt wel genoeg. Het kan soms wel eens een keer nodig zijn misschien, maar de meeste paarden worden er op de lange duur niet beter van als je heel lang per keer met ze werkt.

Bron: Horseandhound

hrlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.