Goed zitten in een wending: Loop een wenteltrap op • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Goed zitten in een wending: Loop een wenteltrap op

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Om een mooie wending te kunnen rijden, moet je als ruiter onder andere netjes zitten, je binnenbeen lang houden, je paard naar je buitenhand toe rijden vanuit zijn binnenachterbeen en zorgen dat hij mooi door zijn lijf naar voren blijft bewegen.

Mee in de wending

Het is dan belangrijk dat je midden op je paard blijft zitten, want als je naar binnen of naar buiten gaat zitten, dan haal je je paard uit balans, maar je moet wel iets doen om je paard te helpen mooi door de wending te komen.

Plaatje

Omdat een plaatje soms meer zegt dan woorden, liet Dressagetoday een tip uittekenen, waarop je kunt zien hoe je zou moeten zitten om de wending mooi te kunnen rijden.

Wenteltrap

Stel je voor hoe je een wenteltrap op zou lopen met je handen voor je alsof je de teugels vast hebt, dus zonder de leuning van de trap vast te houden. Je moet dan midden op de treden blijven lopen, waarbij je je lichaam elke trede iets draait in de richting waarin je gaat. Dat geldt dus voor je schouders, maar je moet dan ook zorgen dat je schouders boven je heupen en je voeten blijven, anders raak je je evenwicht kwijt. Je wilt je niet stoten aan de trap of aan de leuning, dus je moet je balans iedere trede opnieuw bewaren. Dat is ook de manier om een mooie wending te rijden.

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook