Gebruik je schouders om stabiel te zitten • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gebruik je schouders om stabiel te zitten

Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Een goede houding hebben als ruiter is niet alleen mooi om te zien, het is voor de balans van jezelf en dus ook van je paard, ook een heel belangrijk onderdeel. Wanneer je als ruiter goed en stabiel kunt zitten, kun je ook je handen goed voor je uit dragen en is het makkelijker om je paard voor je uit naar je handen toe te rijden.

Schouders

Je schouders spelen een grote rol in het hebben van een goede houding, je hoort niet voor niets heel vaak dat ruiters hun schouders terug moeten houden bijvoorbeeld. Maar alleen schouders ‘terug’ is niet genoeg, je wilt ook dat je je schouders zo kunt ontspannen dat je van daar uit ook weer mooi je handen kunt dragen voor je uit en daarbij stabiel op je paard blijven zitten.

Een ‘hart’

Een ezelsbruggetje kan heel handig zijn om je iets voor te stellen dat je nog niet (genoeg) kent en daarom liet Dressage Today een tip uittekenen van biomachanica-expert Susanne von Dietze.

“Stel je voor dat je schouderbladen de vorm hebben van een hart op je rug. Til ze dan allebei licht omhoog, breng ze dan naar achteren en laat ze vervolgens zakken en dus ze naar elkaar toe. Vervolgens duw je vanuit die positie je handen een stukje naar voren zodat je ze vanuit een stabiele houding mooi voor je uit kunt dragen.”

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook