Ezelsbruggetje voor lange benen • Dressuur Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ezelsbruggetje voor lange benen

Foto: www.arnd.nl

Dressuurruiters willen graag met hun benen lang en afhangend langs hun paard rijden. Dat ziet er niet alleen mooi uit, het is ook de beste manier om je paard met een ontspannen zit te kunnen volgen en aan te kunnen voelen wanneer je een hulp moet geven.

Lastig

Hoe dat eruit moet zien is voor de meeste ruiters wel duidelijk, maar hoe het moet voelen om met lange en afhangende benen te rijden is soms nog wel eens lastig. Terwijl je heel erg je best doet om met lange benen te rijden, door bijvoorbeeld je beugels een gaatje extra langer te maken, kan het zomaar zijn dat je jezelf juist een beetje uit het zadel duwt en dan vervolgens je been gaat klemmen om te blijven zitten.

Ezelsbruggetje

Om je het gevoel van lange en ontspannen afhangende benen voor te kunnen stellen liet Dressage Today een tip uittekenen van Beth Baumert. “Stel je voor dat je magneten hebt aan de zolen van je laarzen, die worden aangetrokken door de grond”, aldus Beth. “De kracht die dan verticaal ontstaat trekt niet alleen je benen naar beneden, het geeft je paard ook twee positieve lijnen van spanning waartussen hij zijn balans kan vinden en houden.”

Bron: Dressagetoday

Meer lezen van Dressuur? Neem dan nu een abonnement of koop een losse editie van het magazine in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook